woensdag 1 december 2021

Alles over Dordrecht

Vier je meivakantie bij Duurzaamheidscentrum Weizigt

18 april 2012

DORDRECHT - Het is voorjaar. De jonge dieren spelen in de wei, de bijen zoemen en de vlinders fladderen door de lucht. Wil jij de natuur van dichtbij meemaken? Schrijf je dan in voor de vakantieactiviteiten van Weizigt. Leer van een professionele fotograaf hoe je bloemen en insecten kunt fotograferen. Of trek klompen aan en help mee bij het verzorgen van de dieren op de boerderij.

 

Workshop Dierverzorger (4 t/m 12 jaar)

Met je klompen aan ga je de dierverzorgers helpen met verzorgen van de dieren. Eerst ga je de dieren voeren. Daarna is het tijd om de stallen schoon te maken. Na al dat zware werk is het tijd voor wat te drinken en te eten. Natuurlijk is er ook tijd om je favoriete dieren te knuffelen. Na afloop krijg je een echt Dierverzorgercertificaat. Op de boerderij kan je klompen lenen. Trek kleding aan die vies mag worden en stevige schoenen of laarzen als je geen klompen aan wilt.

Wanneer:

·         Woensdag 2 mei van 9.30-11.00 uur (4 t/m 7 jaar)

·         Donderdag 3 mei van 9.00 tot 11.30 uur (8 t/m 12 jaar)

Kosten: 10 euro

 

Workshop Bloemen en insectenfotografie (8 t/m12 jaar)

Van de Dordtse fotograaf Jeroen Niemeijer leer je verschillende fotografietechnieken om bloemen en insecten van dichtbij te fotograferen. Daarna mag je een professionele camera lenen en ga je aan de slag. In kleine groepjes fotografeer je de natuur op het terrein. Tussendoor krijg je wat te eten en te drinken.

Wanneer: woensdag 2 mei van 14.00-16.00 uur.

Kosten: 10 euro

 

Tentoonstelling Het Toverbos

Tijdens de meivakantie kun je ook gratis de tentoonstelling het Toverbos bezoeken. Loop met een toverstaf door het bos en wek met een toverstaf het bos tot leven. Wat heeft de das onder grond te vertellen? En de eekhoorn?

Wanneer: zondag t/m vrijdag van 13 tot 17 uur, tot en met 31 mei.

Kosten: geen

 

Opening bijenstal

Op zondag 6 mei opent de imker de deuren van de bijenstal en kun je van dichtbij zien hoe het bijenvolk honing maakt. Proef de verse honing of rol een kaarsje van bijenwas. Tijdens de wandeling door de tuin vertelt de imker je alles over de planten die belangrijk zijn voor de bijen.

Wanneer: vanaf zondag 6 mei, iedere twee weken t/m 9 september van 13.00 tot 16.30 uur.

Kosten: Bezoek bijenstal en wandeling gratis. Kaars rollen: 0,50 cent.

 

Inschrijven

Wil je meedoen met een van de workshops? Schrijf je dan snel in, want er is maar een beperkt aantal plaatsen. De tentoonstelling en de bijenstal kun je bezoeken zonder je in te schrijven. Je kunt je op drie manieren inschrijven:

·         Via de website van Weizigt: https://www.surveymonkey.com/s/VKS6B8H

·         Per e-mail: stuur een mailtje naar weizigt-nmc@dordrecht.nl met je naam, leeftijd en de activiteit waarvoor je je wilt inschrijven.

·         Telefonisch: 078 – 770 82 00.

Bij regenachtig weer gaan de activiteiten gewoon door. Trek wel regenkleding aan!

 

Locatie en betalen

Duurzaamheidscentrum Weizigt is te vinden aan het Van Baerleplantsoen 30 in Dordrecht. De workshops starten in de boerderij. Daar kun je ook betalen. Zorg dat je contant geld bij je hebt, want je kunt niet pinnen bij Weizigt. De tentoonstelling Het Toverbos vind je in het Koetshuis. De bijenstal staat in de tuin, naast de vijver.

 

------------------------------------------------------------------------------------------

Noot voor redactie, niet voor publicatie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Saskia den Ouden, Adviseur Duurzaamheidseducatie, via s.den.ouden@dordrecht.nl of (078) 770 44 13.

 

Deel dit bericht met je vrienden!