FC Dordrecht geeft ruime voorsprong helemaal weg tegen Go Eagles

10 april 2012

DORDRECHT - FC Dordrecht heeft de uitwedstrijd op maandag 9 april bij Go Ahead Eagles met 4-2 verloren. De ploeg van interim-trainer Virgil Breetveld gaf in Deventer een 0-2 voorsprong uit handen. Joey Suk scoorde drie keer voor de thuisploeg.

In de openingsfase had FC Dordrecht weinig te duchten van de thuisploeg. De 0-1, die overigens wel uit de lucht kwam vallen, kwam van de voet van Nick Coster. Hij liet met een schot van afstand keeper Jasper Heusinkveld kansloos.

Na de openingstreffer voerde Go Ahead Eagles de druk wel op, maar was de beste mogelijkheden voor de bezoekers. Een pegel van Wilmer Kousemaker had de kruising als eindbestemming.

Na rust loerde FC Dordrecht op de counter en Jeffrey Rijsdijk verdubbelde de score door koelbloedig af te ronden: 0-2. Lang konden de bezoekers daar niet van genieten, want de thuisploeg kwam snel terug in het duel toen Mawouna Amevor hands maakte. Suk liet doelman Nick van der Ploeg vanaf elf meter kansloos: 1-2.

De gasten waren de weg vervolgens helemaal kwijt. De gelijkmaker viel kort na de aansluitingstreffer. Xander Houtkoop bracht beide ploegen weer in evenwicht in de Adelaarshorst: 2-2.

Go Ahead Eagles ging op jacht naar een voorsprong en na dik zeventig minuten viel de 3-2 ook. Suk maakte zijn tweede van de middag en verzilverde even later nog een strafschop: 4-2.

FC Dordrecht kwam geen moment meer in de wedstrijd en mocht van geluk spreken dat de uitslag zelfs niet hoger uitviel. De Dordtenaren blijven tiende in de eerste divisie.