woensdag 1 december 2021

Alles over Dordrecht

GGD ZHZ biedt cursus aan voor meiden die opgroeien tussen twee culturen

10 april 2012 (door Liesanne)

DORDRECHT / ZWIJNDRECHT- De puberteit is een periode waarin veel jongeren zich vragen stellen als ‘Wie ben ik?’, ‘Waar hoor ik bij?’ en ‘Wat wil ik met mijn toekomst?’. Deze vragen zijn vooral voor meisjes die opgroeien in meerdere culturen lastig te beantwoorden. Hierdoor kan het ontwikkelen van een eigen identiteit, waarin de verschillende werelden verweven zijn, een moeilijke opgave worden. Voor deze meisjes biedt GGD Zuid-Holland Zuid ‘My Identity’ aan. Het is bedoeld voor multiculturele meiden van 16 tot 23 jaar. Geïnteresseerden kunnen zich vanaf vandaag aanmelden voor dit gratis programma. Bij voldoende aanmeldingen gaat het programma in mei en oktober van start in Dordrecht en Zwijndrecht. 

My Identity is speciaal ontwikkeld voor allochtone meiden die opgroeien tussen twee culturen. In de cursus komen verschillende onderwerpen aan bod, zoals verschillen en overeenkomsten tussen verschillende culturen, liefde en huwelijk, omgaan met tegenslagen en leren herkennen van en omgaan met negatieve gedachten. De cursus bestaat uit acht bijeenkomsten van anderhalf uur. Er kunnen acht tot twaalf meiden deelnemen aan My Identity. Volgens Carolien Vogelaar, projectleider bij de GGD, werkt de aanpak van My Identity goed: “Allochtone meiden vinden het soms moeilijk aan de verwachtingen van hun ouders én school te voldoen. Deze verwachtingen zijn namelijk vaak erg verschillend. De cursus ‘My Identity’ is bedoeld om hen te helpen bij het maken van keuzes, zodat ze het beste uit twee werelden kunnen halen”. 

Aanmelden?
Geïnteresseerden kunnen bellen of mailen met Fatima Debjani (F.Debjani@ggdzhz.nl of tel. 078-770 3395). Je kunt ook contact opnemen met Fatima als je eerst meer informatie wilt. Na aanmelding nemen we over de exacte locatie en tijd van de bijeenkomst contact met je op. My Identity is kosteloos voor de deelnemers.

 

Lees meer over:

ggd zuid-holland puberteit
Deel dit bericht met je vrienden!