donderdag 9 december 2021

Alles over Dordrecht

PvdA Ombudsteam Dordrecht van start met Hans Spekman

10 april 2012 (door Liesanne)

DORDRECHT - Op 7 april 2012 was Hans Spekman, landelijk voorzitter PvdA in De Buitenwacht voor de officiële start/opening van het PvdA Ombudsteam in Dordrecht. Hans vertelde dat de overheid van alles belooft en dit niet allemaal kan waarmaken. Mensen gaan denken: ik vertrouw de overheid niet meer, ik vertrouw de politici niet meer, ik vertrouw de PvdA niet meer. 

De politiek heeft de mond vol van veranderingen, maar heeft weinig oog voor de dagelijkse praktijk, waar mensen mee te maken hebben. Hans Spekman vindt dat de PvdA nooit meer moet wegkijken bij de dagelijkse problemen van mensen. Daarom is het Ombudsteam zo belangrijk. Dat helpt individuele mensen, en via die individuele hulp kom je aan de grotere systemen.

Ombudswerk is vooral voor individuen die klem lopen tegen organisaties. Daarvoor zoek je oplossingen. Ook wil Hans dat de PvdA in organisaties weer kontaktpersonen moet hebben. Zodat er altijd informatie is uit de eerste hand is. Ook helpt het om zichtbaar te zijn, en om via deze weg nieuwe mensen te interesseren voor de PvdA.

"Dordrecht was ooit een rood bolwerk, dat moet het weer worden", aldus Hans. Dat er nu problemen zijn bij de Voedselbank vanwege de enorme groei in de vraag, vindt Hans afschuwelijk. Steeds meer mensen zijn langdurig aangewezen op de Voedselbank, en daar is de Voedselbank nooit voor bedoeld. Hij is er om tijdelijk mensen in nood te helpen, en het zou niet een permanente voorziening moeten zijn.

Hans Spekman vertelde dat Diederik Samsom dinsdag 10 april in Den Haag het PvdA programma zal presenteren over "De Stand van Nederland". Er moet een einde komen aan de tomeloze marktwerking in de zorg, in het onderwijs, in de publieke zaak. Ook moet integriteit weer centraal komen te staan, en ingrijpen daar waar integriteit met voeten wordt getreden.

Coordinator van het Ombudsteam Dordrecht – Arie van Zanten – vertelde over Neeltje Maria Min die stelde dat er zonder idealisme de wereld heel anders zou zijn. Dankzij idealisme is kinderarbeid verboden, gezondheidszorg toegankelijk geworden voor iedereen, is er algemeen kiesrecht gekomen. Dat ging allemaal niet vanzelf.

Daarna stelde het PvdA Ombudsteam Dordrecht zich voor (op de foto van llinks naar rechts): Gerarda de Boor, Jacqueline van den Bergh, Andre Kensmil, Hans Spekman, Arie van Zanten, Peter Puik en Elma van der Laan.

 

Lees meer over:

PvdA hans spekman ombudsteam
Deel dit bericht met je vrienden!