woensdag 1 december 2021

Alles over Dordrecht

Paasfeest in de Dordtse Musea

6 april 2012

DORDRECHT - De Dordtse Musea zijn het hele Paasweekend geopend. Jong en oud kunnen er genieten van speciale activiteiten, van rondleidingen langs religieuze schilderijen tot kinderworkshops.

Zaterdag 7 april: workshop Verzamelen! 
Huis Van Gijn heeft op zaterdagmiddag 7 april een bijzondere workshop in petto, waarbij kinderen van 8 tot 12 jaar de verzameling van Ad Breevaart ontdekken. Deze markante Dordtenaar verzamelt al jaren de meest uiteenlopende voorwerpen, van maskers en beelden uit de hele wereld tot opvallende knuffelbeesten. Een enthousiaste rondleider vertelt de deelnemers alles over deze interessante verzameling. Na de rondleiding vindt er een creatieve workshop plaats waarbij de deelnemers zelf een verzameling aanleggen. De kinderworkshop Verzamelen! vindt zaterdag 7 april om 14.30 uur plaats in Huis Van Gijn. Prijs: €2,50. Graag vooraf aanmelden via educatie@dordrechtsmuseum.nl. 

Zondag 8 april: workshop Ontwerp je eigen paasei
Op Eerste Paasdag is er een kinderworkshop in het Dordrechts Museum. Paaseieren en kunst worden samen kunsteieren! De kinderen kijken eerst heel goed naar de manier waarop kunstenaars schilderen en gebruiken dit om zelf een kunstzinnig ei te maken. De workshop Ontwerp je eigen paasei vindt zondag 8 april om 14.30 uur plaats in het Dordrechts Museum. Prijs: €2,50. Graag vooraf aanmelden via educatie@dordrechtsmuseum.nl.


Maandag 9 april: gratis rondleiding
Op Tweede Paasdag vindt er een gratis rondleiding plaats langs schilderijen waarop het lijden en de dood van Christus worden afgebeeld. Er zal uitgebreid worden ingegaan op werken als ‘De verloochening van Petrus’ van Rembrandt van Rijn, ‘Het laatste avondmaal’ van Willem Adriaensz Key en ‘Kruisiging van Christus’ van Jacob Gerritsz Bornwater. De rondleiding vindt maandag 9 april plaats om 14.30 uur in het Dordrechts Museum. Toegang gratis. Graag verzamelen bij de kassa. 

Lees meer over:

pasen musea
Deel dit bericht met je vrienden!