donderdag 9 december 2021

Alles over Dordrecht

Op de kiek met Ary

5 april 2012 (door Liesanne)

DORDRECHT - Ary Scheffer, de in 1858 overleden Dordtse schilder, staat in mei centraal in Dordrecht. Dan is het 150 jaar geleden dat zijn standbeeld werd geplaatst. Een bericht van de vereniging Dordrechts Museum:

Op de kiek met Ary
“In de maand mei, en speciaal op 11, 12 en 13 mei, besteden wij bijzondere aandacht aan Ary Scheffer omdat het 150 jaar geleden is sinds zijn standbeeld op het Scheffersplein is onthuld. Ary Scheffer is immers een bijzondere stadgenoot, die op velerlei wijzen in Dordrecht wordt geëerd.

Met een aantal evenementen die voor deze dagen op het programma staan willen wij de bevolking, attenderen op deze bijzondere gebeurtenis. 
U ontvangt binnenkort ook een flyer waarop alles staat wat Dordrecht te wachten staat dat weekend.

Op de kiek met Ary is een van die evenementen waarvoor wij nu al uw aandacht willen vragen en waar  we u zeker hopen te treffen. Op een aantal locaties in de stad zal gedurende de 2e week in mei de beeltenis van Ary op ware grootte in meerdere etalages te zien zijn. De locaties worden op onze website vermeld. U wordt daarbij uitgenodigd om de door u van Ary Scheffer gemaakte foto aan ons te mailen via DeScheffer@xs4all.nl  . Met uw mobiele telefoon of digitaal fototoestel gaat dit heel eenvoudig.

Alle beelden gaan wij achter elkaar monteren en op het eind van de Ary Scheffer feestelijkheden, dat is op 27 juni, wordt deze presentatie vertoond tijdens de Algemene Leden Vergadering van VDM in De Zaal van het Dordrechts Museum. Om u uit te dagen ook mee te doen, hebben we er een kleine wedstrijd aan verbonden. Stuur daarom uw foto in met toevoeging van uw naam en adres. Er zijn 5 fraaie prijzen te winnen. De gelukkigen worden eveneens op de 27e bekend gemaakt. 

Heeft u  nog oude beelden van uzelf, uw gezinsleden of vrienden waarop u vroeger al met Ary op het plein op de foto staat, dan kunt u deze ook mailen voor het Facebook van Ary. 

Wij hopen dat iedereen zich laat inspireren tot creatieve, grappige of interessante plaatjes/foto’s en wensen u daarbij nu al veel plezier!”         

 
Deel dit bericht met je vrienden!