donderdag 9 december 2021

Alles over Dordrecht

Hockeyteams uit Zuid Afrika en Ierland spelen tegen jeugdteams van hockeyclub DMHC Dordrecht

4 april 2012 (door Liesanne)

DORDRECHT - Op woensdag 28 maart en zondag 1 april jl. werden er op de velden van hockeyclub DMHC Dordrecht  internationale oefenwedstrijden gespeeld tegen jeugdteams van Zuid-Afrika en Ierland. De jeugdteams Jongens B1 en Meisjes B1 van DMHC hadden de eer om tegen Zuid Afrikaanse teams te spelen. En Meisjes A1 en Meisjes A2 maakten hun opwachting tegen Ierse tegenstanders. 

Een van de coaches beschreef een van de duels als volgt: “Ze waren goed aan elkaar gewaagd, wat een leuke en spannende wedstrijd heeft opgeleverd. Het was een sportieve strijd, je hoorde de beide coaches aanwijzingen geven en niet de spelers op het veld.”

Zuid Afrika werd vertegenwoordigd door een jongens- en meisjesteam van de Pinelands High School uit Kaapstad. Deze school bestaat 60 jaar en in het kader van de festiviteiten maken hun hockeyteams een tour door Europa. Pinelands High School heeft een grote traditie en levert goede hockeyspelers op topniveau. De huidige aanvoerder van het Zuid Afrikaanse herenteam – Austin Smith – was leerling van Pinelands High School.

Uit Ierland kwamen de teams van het Wesley College uit Dublin. Het Wesley College is de grootste en beste school op hockeygebied in Ierland. In het kader van een sportief/maatschappelijk project moeten leerlingen van het Wesley College een periode naar het buitenland om daar andere culturen te leren kennen. De teams voltooien dit project met een hockeytour door Nederland, België en Duitsland.

In tegenstelling tot Nederland sport de jeugd in het buitenland meestal niet bij een sportclub, maar intern op school en in schoolcompetities. 

Mede door het lekkere weer – de zon liet zich regelmatig zien – werden de wedstrijden bekeken door vele toeschouwers.  DMHC kan samen met de gastteams terugkijken op een geslaagd project, waarbij gezelligheid, sportiviteit en respect centraal stonden.

Deel dit bericht met je vrienden!