zaterdag 19 juni 2021

Alles over Dordrecht

DDD kunstrijdsters nemen de prijzen mee in Paradice cup Bremen

3 april 2012

DORDRECHT - Afgelopen weekend was er een grote afvaardiging rijdsters van Kunstrijvereniging de Drechtsteden actief op de internationale Paradice Cup in Bremen en namen de prijzen mee naar Dordrecht. In de categorie Schuler B Madchen 2 eindigde Julia Raijmakers op de 2e plaats. Kyarha van Tiel (11 jaaar) uit Rotterdam eindigde zeer overtuigend op de 1e plaats. Nadat Kyarha  als eerste haar kür reed, deze totaal foutloos en met een extra sprong reed, kwam er niemand meer in haar buurt.

De Barendrechtse Sophie Bijkerk (9 jaar) reed een moeilijke kür met een sprong extra. Deze nieuwe sprong pakte niet helemaal goed uit met een val al gevolg. Sophie belandde desondanks op de derde plaats. Deze twee jonge Dordtse talenten lieten het veld van 7 deelneemsters in de leeftijden van 13/14 jaar achter zich.

Ridderkerkse Amber IJsselstein reed haar beste kür van het seizoen in de categorie Neulingen en eindige in een veld van 7 deelneemsters  op de 2e plaats. Op de muziek uit de film Grease reed ze met veel vaart, snelle pirouettes en hoge sprongen. De Greasemoves kwamen er goed uit!

In de categorie Junioren eindigde Tara op een prima 2e plaats. Op nieuwe schaatsen die haar wat onzeker maakten reed zij geroutineerd haar prachtige kür op de muziek uit de film Memoires of the geisha. Dordtse Winnie Dekker (17) reed in de categorie Senioren één van haar beste küren dit seizoen. Zij eindigde dan ook op de 1e plaats. Simone Kruithof uit Maasdam (17)  presenteerde een erg mooie kür  met zeer goede pirouetten, waarmee zij de hoogste punten behaalde maar miste helaas 2 sprongen. Simone kan zich prachtig inleven op de muziek Bohemian Rhapsody wat haar complimenten opleverde vanuit jury en publiek. Simone eindigde op de twee plaats.

Showküren:
In het latere programma reden de Dordtse rijdsters een showkür, een element in het kunstrijden wat in Nederland in opkomst is en het buitenland meer gebruikelijk is dan in Nederland. Op een eigen gekozen thema reden de DDD dames zich opnieuw indrukwekkend in de picture en kregen zij de handen van het publiek op elkaar. De uitslag van de showküren liet weinig prijzen over voor de andere deelnemers en het podium werd geheel bezet door de DDD rijdsters met Kyarha van Tiel op de 1e plaats,  Sophie Bijkerk op de 2e plaats, Tara Reijns op de 3e plaats, gevolgd door  Simone Kruithof op de 4e plaats,  Amber IJsselstein op de 5e plaast, Winnie Dekker op de 6 plaats,  Julia Raijmakers op de 7e plaats en  Emmelien Raijmakers op de 9e plaats.

Gewestelijke Kampioenschappen:
Op 7 april a.s. zullen de rijdsters van DDD zich presenteren op de Gewestelijke Kampioenschappen op de baan in de Dordtse Sportboulevard.
Met deze Gewestelijke Kampioenschappen wordt het wedstrijdseizoen 2011-2012 afgesloten.
Deze wedstrijd is gratis toegankelijk en Kunstrijvereniging De Drechtsteden nodigt iedereen uit deze wedstrijd te komen bekijken.
Een tijdschema is beschikbaar op de website www.ddd-kunstrijden.nl
 

Zie ook:

Lees meer over:

drechtsteden kunstrijden
Deel dit bericht met je vrienden!