zaterdag 19 juni 2021

Alles over Dordrecht

Drechtsteden trombone ensemble zoekt tenor trombonist & bastrombonist

3 april 2012

DORDRECHT - Het Drechtsteden trombone ensemble dat in de regio Drechtsteden actief is, is op zoek naar een enthousiaste gevorderde tenortrombonist en bastrombonist (vanaf Hafabra niveau C of muziekschool niveau C). De bastrombone partij is een zeer belangrijke partij binnen dit ensemble.

Dit ensemble is opgericht in maart 2010 en heeft in korte tijd bekendheid gekregen met hun optredens binnen de Drechtsteden. Het trombone ensemble staat onder leiding van trompettiste Nelly van der Vegt en bestaat momenteel uit 5 enthousiaste amateur trombonisten, waaronder 4 tenortrombonisten en 1 bastrombonist. Voor de partijverdelingen en de balans in dit ensemble zijn zij op zoek naar nog een tenortrombonist en 1 bastrombonist.

Het doel van dit ensemble is om de trombone en de voor dit blaasinstrument geschreven bladmuziek onder de aandacht te brengen van een breed publiek. Dit ensemble repeteert maandelijks op zondagochtend van 10.30 tot 13.00 uur bij stichting Wielborgh, locatie Polderwiel aan het Dudok-plein 58 te Dordrecht Stadspolders en zo nu en dan op vrijdagavond.

Het ensemble repeteert maandelijks gezamenlijk, maar houd u er rekening mee dat van u verwacht wordt dat u  thuis de nodige studietijd besteedt aan het instuderen van de stukken. Het ensemble is op zoek naar trombonisten waarop gerekend kan worden dat zij ook bij de repetities en optredens aanwezig zullen zijn. U zult er achter komen dat het spelen bij een ensemble studietijd van u vraagt, maar dat u zich muzikaal snel verder kunt ontwikkelen, mede dankzij de professionele begeleiding door Nelly van der Vegt en ondersteuning van het Rotterdam’s conservatorium. In dit ensemble is ruimte voor solistisch werk en ideeën m.b.t. te spelen stukken en tijdens de repetities wordt er fanatiek gerepeteerd in een gemoedelijke sfeer. 

Voor 2012 staan er diverse concerten geboekt. Het eerstvolgende concert van dit ensemble is op vrijdag 20 april in de kunstkerk te Dordrecht om 20.00 uur, eerstvolgende concert hierna is op zondag 10 juni bij cafetaria Verhage te Dordrecht Stadspolders vanaf 16.00 uur.

Geïnteresseerden kunnen tijdens een repetitie in het Polderwiel komen kijken of contact opnemen met Johan Boom (voorzitter) via emailadres: trombonekwartet@hotmail.com of bellen met telefoonnummer 06-22670682.
Vanaf maart 2012 werkt dit ensemble aan haar eerste cd opname onder begeleiding van Nelly van der Vegt en het Rotterdam’s conservatorium.
 

Zie ook:

Lees meer over:

drechtsteden
Deel dit bericht met je vrienden!