woensdag 1 december 2021

Alles over Dordrecht

Karakter toneelspeelster Lien Valk (86) overleden

2 april 2012

DORDRECHT – Eén van de grootste karakter speelsters uit de Dordtse toneelhistorie, Lien Valk, is op 86 jarige leeftijd overleden. Zij bepaalde lange tijd mee het gezicht van de Rederijkerskamer Inter Amicos in Dordrecht.

 

Lien Valk kreeg in haar leven meermalen de kans om professioneel op de planken te gaan staan, maar ze bleef het amateurtoneel trouw . Tot op hoge leeftijd trad zij op in één aktes of als voordrachtskunstenares.  

 

Voor haar optreden leek zij, volgens haar fans, een charmante vrouw op leeftijd. Als zij in een rol zat, was zij een ander mens, die met inzet en perfecte timing kon optreden.

 

Zo was er nog van een film gemaakt over een stuk van schrijver Godfried Bomans, dat in december 2011 nog in première ging bij het Bomansfestival. Daarin schitterde Lien vanouds met een vertelling.

 

Lien Valk was getrouwd met de dichter/tuinder Willem (Wim) Valk.  Vijftig jaar geleden waren zij wereldnieuws, toen de BBC een reportage kwam maken van de meest moderne komkommer teler van de wereld. Dat was Valk op het eiland van Dordrecht.

 

De begrafenisplechtigheid begint donderdag 5 april om half elf in de Wilhelminazaal aan de Nassauweg. Aansluitend is de begrafenis op de begraafplaats aan de Zuidendijk 270 en dat was tot 1970 Dubbeldam. Die plaatsnaam past bij de levensgeschiedenis van Lien en Wim Valk.

 

Lees meer over:

overleden Inter Amicos lien valk
Deel dit bericht met je vrienden!