vrijdag 30 oktober 2020

Alles over Dordrecht

Biesboschcentrum Dordrecht schenkt een rondvaart aan de patiëntjes van Kinderdiabetespoli ‘Diatime’

22 maart 2012

DORDRECHT - Een kleine honderd kinderen met diabetes en hun familieleden mogen op woensdagmiddag 28 maart gratis twee uur varen door de Biesbosch op rondvaartboot Halve Maen. Het uitje wordt bekostigd uit de fooienpot van Biesboschcentrum Dordrecht, aangevuld door Parkschap Nationaal Park De Biesbosch.

 
De patiëntjes van Kinderdiabetespoli ‘Diatime’ van het Albert Schweitzer ziekenhuis en de verpleegkundigen zijn in hun nopjes met het verrassende aanbod. “Niet alleen de kinderen, ook de andere gezinsleden worden een paar zorgeloze uurtjes lang in de watten gelegd”, zegt diabetesverpleegkundige Irene Wolst, die met collega’s meegaat als begeleider. “Zo wordt even het patroon doorbroken dat in deze gezinnen vaak de kinderen met diabetes noodgedwongen centraal staan.” Er gaan vaders/moeders, broers/zussen en opa’s/oma’s mee. De groep brengt ook een bezoek aan het Biesboschcentrum. Er zijn pannenkoeken aan boord en een presentje achteraf. 
 
Begin dit jaar werd het ziekenhuis gebeld door Paula Huisman, een van de medewerkers van Biesboschcentrum Dordrecht. Huisman: “Wij mogen als overheidsinstelling geen fooien aannemen. Maar we hebben veel tevreden bezoekers en passagiers die toch graag iets willen geven. Daarom nemen we wel geld aan, om er aan het eind van het jaar iets goeds mee te doen voor een ander. In dit geval laten we de boot, met het benodigde personeel, en inclusief catering, varen voor een groep kinderen die wel een verzetje kan gebruiken.” Het gebruik van de Halve Maen wordt bekostigd door Parkschap Nationaal Park De Biesbosch, dat hiermee een schepje bovenop de fooienpot doet.
 
 Huisman en haar collega’s dachten al snel aan het Albert Schweitzer ziekenhuis. Kinderdiabetespoli Diatime greep het aanbod met beide handen aan en nodigde de patiëntjes en hun gezinnen uit. In korte tijd stroomden de beschikbare plaatsen (ruim 80 zitplaatsen in de salon, maar ook nog 50 extra plaatsen op het bovendek) grotendeels vol. De Halve Maen is de grootste rondvaartboot in Europa die vaart op zonne-energie. Het schip is volledig toegankelijk voor rolstoelers.

Lees meer over:

biesbosch diabetes diatime
Deel dit bericht met je vrienden!