zaterdag 27 november 2021

Alles over Dordrecht

Onderzoek naar nieuw stadion FC Dordrecht

22 maart 2012

DORDRECHT - De gemeente Dordrecht zal met FC Dordrecht de mogelijkheden onderzoeken voor een nieuw stadion, zonder grootschalige andere functies. De plaats van dat nieuwe stadion is onderdeel van het onderzoek.

Het voorstel van FC Dordrecht voor een stadion met grootschalige detailhandel aan de Provincialeweg is volgens het college van burgemeester en wethouders niet haalbaar en bovendien verliesgevend. Het college is daarnaast onder voorwaarden bereid de club te helpen bij het saneren van de schulden, om daarmee het betaald voetbal in Dordrecht veilig te stellen. 

Het college ziet het belang van een betaald voetbal club in de stad, zowel publicitair als maatschappelijk. Zo zijn er 2200 bezoekers per thuiswedstrijd, is er een bloeiende businessclub en zet de club zich in voor maatschappelijke doelen in projecten als  Niemand Buitenspel en Scoren voor Gezondheid.

Provincialeweg 

Omdat het huidige stadion niet meer aan de eisen voldoet streeft de club al jaren naar de bouw van een nieuw stadion. Het in december ingediende plan voor een stadion op de plaats van het kassencomplex aan de Provincialeweg is volgens het college onvoldoende:

De ontwikkeling is niet haalbaar en niet sluitend

Het plan vraagt een gemeentelijke bijdrage van 4 tot 6 miljoen euro

De toevoeging van andere voorzieningen, met name winkels, is veel te groot en heeft negatieve gevolgen voor andere winkelcentra. Als de gemeente al zou instemmen, is de kans groot dat de provincie dit niet accepteert.

 Vanwege het belang voor de stad wil het college nu samen met FC Dordrecht de mogelijkheden van een stadion onderzoeken. Uitgangspunt is dat de gemeente zelf geen geld in het stadion steekt. 

 

Licentie 

Daarnaast heeft FC Dordrecht de nodige moeite heeft om de licentie te behouden, met name vanwege de financiële positie van de club. De gemeente is bereid om onder voorwaarden een helpende hand te bieden bij het saneren van schulden, maar wil dit niet eenzijdig doen. Op dit moment lopen er gesprekken met andere schuldeisers en de KNVB.

 

Lees meer over:

voetbal FC Dordrecht stadion
Deel dit bericht met je vrienden!