donderdag 2 december 2021

Alles over Dordrecht

Ondernemers: ,,Winkels in de binnenstad ‘s avonds langer open”

19 maart 2012 (door Liesanne)

DORDRECHT - Winkels in de binnenstad mogen zes dagen in de week tot ’s avonds tien uur open blijven. Dat is in de winkelwet geregeld, maar dan moeten de ondernemers met elkaar de handen ineen slaan en samen één front vormen. Om dat te bereiken voert Corinne Vermeij van ‘nJoy Chocolate actie.

,,Er moet dringend iets gebeuren om meer publiek te trekken”, zegt ze in het AD/De Dordtenaar. Volgens haar stelt de consument het zelfs op prijs. ,,Zij zouden dan, na de werkdag, nog even kunnen shoppen”.

Paul Hendriks, voorzitter van de Dordrechtse Ondernemersvereniging (DOV), steunt het plan. ,,Maar dan moet het wel breed worden gedragen” zegt hij. ,,Wij willen daar best het platform voor zijn, maar dan moeten we dit gezamenlijk doen. Anders weet de consument niet wie er wel open is en wie niet. Dan komt er geen hond”, aldus de DOV voorzitter. Hendriks zegt dat zijn vereniging al jaren probeert de diverse winkeliersverenigingen in het centrum om de tafel te krijgen. ,,Maar dat gaat heel moeizaam. Ze volgen allemaal de eigen lijn. Dat snap ik, maar als we iets willen bereiken, dan moeten we het wel samendoen”.

Wethouder Jasper Mos (Economische Zaken) deelt die mening. Hij zegt: ,,Het initiatief moet van de winkeliers zelf komen”.

Deel dit bericht met je vrienden!