woensdag 25 november 2020

Alles over Dordrecht

Arno Brok burgemeester van het jaar

16 maart 2012 (door Hans Huisman)

DORDRECHT - Burgemeester Arno Brok van Dordrecht heeft De Burgemeestersprijs 2012 gewonnen. Hij kreeg de prijs donderdagmiddag uitgereikt op het stadhuis van Den Haag door minister Spies.

Voor de prijs die jaarlijks wordt uitgereikt, kwamen dit jaar burgemeesters in aanmerking die zich verdienstelijk hebben gemaakt op het thema Samenwerking.

Gemeenten hebben hun burgemeester zelf voor kunnen dragen. Volgens de gemeente Dordrecht staat Brok als burgemeester en voorzitter van zowel het samenwerkingverband in de Drechtsteden als de samenwerking binnen de regio Zuid-Holland Zuid, bekend als een “onvermoeid aanjager voor samenwerking”.

De Burgemeestersprijs werd uitgereikt tijdens de Burgemeesterslezing op het stadhuis in Den Haag. De lezing is bedoeld voor burgemeesters, leden van de Eerste en Tweede Kamer, gemeenteraadsleden en bestuursadviseurs.

Brok kan zijn prijs overigens maar matig waarderen: ''Dit soort prijzen is voor oude mannen of vrouwen. Ik ben 43'', verzucht hij. ''Ik vind het wel heel lief bedoeld, maar ik ken zoveel mensen waarvan ik denk dat die de prijs hadden moeten krijgen.''

Bron: RTV Rijnmond

Lees meer over:

burgemeester brok
Deel dit bericht met je vrienden!