zondag 20 september 2020

Alles over Dordrecht

College betrekt stad bij nieuw verkeersplan

15 maart 2012 (door Liesanne)

DORDRECHT - Het college van burgemeester en wethouders luistert naar de stad bij het opstellen van het nieuwe verkeersstructuurplan voor de Binnenstad en de 19de Eeuwse Schil. Dit nieuwe verkeersplan vervangt het wijkverkeersplan Schil en het verkeersplan Binnenstad van tien jaar geleden. De gemeente betrekt inwoners, ondernemers en belangenvereniging actief bij het oplossen van verkeersknelpunten.

Wethouder Jasper Mos (verkeer) zegt desgevraagd: ,,Het nieuwe verkeersstructuurplan richt zich vooral op kleine, slimme verbeteringen in de verkeersstructuur. Het college wil deze verbeterpunten met inwoners, ondernemers en belangenverenigingen evalueren en bespreken. Het college gaat overigens graag het gesprek aan om informatie uit de stad op te halen. Naast gesprekken op met inwoners op straat, organiseert de gemeente bijvoorbeeld ook een bijeenkomst om zoveel mogelijk van de inwoners te horen. Dit past overigens binnen de open bestuursstijl van ons college. Wij zijn van mening dat de inbreng van inwoners en ondernemers het voorstel alleen maar ten goede komt”, aldus de wethouder.

Het stadsbestuur roept binnenkort inwoners, ondernemers en belangengroepen via internet op te reageren op verkeersvraagstukken. De gemeente wil ook graag worden geconfronteerd met andere ideeën en aandachtspunten. Na het verwerken van alle gegevens zal het nieuwe verkeersstructuurplan in het derde kwartaal van dit jaar aan de gemeenteraad worden aangeboden. 

Deel dit bericht met je vrienden!