zondag 5 december 2021

Alles over Dordrecht

SGP hoopt op snelle opening van de Ark van Noach

2 maart 2012

DRECHTSTREEK – De Ark van Noach is nog niet voor het publiek open, maar de SGP-kamerfractie hoopt dat snel alle vergunningen zijn afgegeven door de gemeente Dordrecht. Om dat duidelijk te maken overhandigde vanmiddag SGP-fractievoorzitter Kees van der Staaij een symbolische toegangskaart aan de schoonzoon van Johan Huibers, bouwer van de Ark van Noach.

Daarmee wil de SGP de bouwer een hart onder de riem steken, waarbij de fractie het signaal afgeeft dat de SGP hoopt dat het bouwwerk spoedig voor het publiek open mag gaan.

De Ark ligt in Dordrecht, maar is vanuit Papendrecht en Zwijndrecht goed te zien. Het schip dat de ark van Noach symboliseert is dan ook bijna 140 meter lang.

Het is voor Johan Huibers een droom geweest om een tweede ark te bouwen, die eventueel ook zeewaardig zal zijn. De gemeente Dordt heeft hem een ligplaats aangeboden op het gebied Stadswerven op de Staart, waar vroeger in de buurt Scheepswerf de Biesbosch te vinden was. In beginsel zijn er andere plannen voor het gebied, maar voorlopig is het de plaats van de Ark, die vanaf de Merwedestraat te bereiken is.

Hoeveel bezoek de Ark mag verwachten, is nog niet te zeggen. Er zijn wel schattingen gemaakt, waarbij aantallen worden genoemd van boven de half miljoen bezoekers per jaar. Daarmee zal de Ark voor Dordtse begrippen een toeristische trekpleister zijn van de hoogste orde.

Daarover meldt de Ark zelf op de eigen website:

De Ark van Noach biedt een leuk dagje uit voor jong en oud. Aan boord van deze replica van het oudste en tevens het grootste houten schip ter wereld, vindt u activiteiten voor het hele gezin. U krijgt een indruk hoe het schip eruit heeft gezien, en hoe Noach en zijn gezin geleefd moeten hebben.

Op circa 20.000 m2 bieden we u presentaties over de geschiedenis van Noach, wetenschappelijke achtergrond informatie, diverse schilderingen rondom het thema, filmzalen, en een restaurant waar u heerlijk kunt genieten van het uitzicht over de rivier de Merwede en de stad Dordrecht. Ook zijn er aan boord twee grote amfitheaters waar verschillende evenementen zullen plaatsvinden zoals concerten, musicals, en nog veel meer.

Verschillende levende dieren en polyester replica’s van dieren, zult u tegen komen. Kom en aai de schapen en konijnen of sta oog in oog met een levensgrote olifant! De ‘Ark belevenis’ neemt u mee terug in het verhaal van Noach.
Kom aan boord!

Tot zover de info van de website van de Ark van Noach

Kijk voor meer informatie op: www.arkvannoach.com

   
                                                                   De Ark van Noach liggend aan de Maasstraat 12 aan de Merwede.

  
SGP-fractievoorzitter Kees van der Staaij overhandigt de                SGP-fractievoorzitter Kees van der Staaij noemde de gebouwde 
symbolische toegangskaart                                                                      Ark "indrukwekkend" 
 

  
Er is zelfs een bioscoopzaal aanwezig                                                   Een levensgrote olifant boven op de Ark van Noach

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!