Alles over Dordrecht...
29feb 2012

Bert Besemer schrijft boek over popgeschiedenis van Dordrecht

DORDRECHT - De geschiedenis van de popmuziek in Dordrecht wordt te boek gesteld. Bert Besemer, eens popjournalist van Dagblad de Dordtenaar, is daarmee bezig.

Hij vertelt zijn verhaal als Dordtenaar van de week in weekkrant de Stem van Dordt. Bert  is al vergevorderd en heeft 150 pagina’s klaar met zo’n 200 Dordtse bands.

Hij zoekt nog de achtergronden uit van een aantal bands.  

De popmuziek kwam in de jaren zestig van de vorige eeuw in Dordrecht op. De broers Dicke, The Zipps, waren namen in het begin. Weekblad Merwesteyn en dagblad De Dordtenaar hadden zelfs een poppagina in de krant. Sommige groepen kregen ook landelijke aandacht.

De Dicke Broers traden onder verschillende namen op tot 1977 hun slotoptreden in Bibelot aan het Steegoversloot. The Zipps waren eerder gestopt, maar kwamen weer terug onder leiding van Philip Elzerman, die zelfs zijn moeder op 90 jarige leeftijd nog mee kreeg naar een rockoptreden in Bibelot.

Bert Besemer vertelt uitgebreid om zijn boek zowel op de internet site van de Stem van Dordt als in de weekkrant, die vandaag wordt versreid. Piet de Meeer, die als journalist vanaf 1978 in Dordrecht actief is, heeft de primeur van het geschiedenisboek van de Dordtse popmuziek.Deel dit bericht met je vrienden!