Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Burgernet vervangt SMS Alert'
24feb 2012

Burgernet vervangt SMS Alert

DRECHTSTEDEN - Helpt u mee uw eigen en ieders veiligheid te vergroten?

Sinds een paar weken is Burgernet operationeel in onze regio. Burgernet is een samenwerkingsverband tussen bewoners, de politie, gemeenten en de Veiligheidsregio om de veiligheid in de woon- en werkomgeving te bevorderen. Burgernet vervangt het bekendere SMS-Alert.

Burgernet gebruikt spraakberichten, e-mail en SMS en biedt zo meer mogelijkheden dan het ‘oude’ SMS-Alert. Burgernet is op zoek naar deelnemers die wonen en/of werken in Zwijndrecht die willen helpen om de veiligheid in de gemeente te vergroten. 

Samenwerken aan veiligheid 
U kunt een belangrijke bijdrage leveren om uw woon- en leefomgeving prettig en veilig te houden. Gewoon door de ogen en oren open te houden en te reageren op berichten van Burgernet als u iets verdachts ziet. Zo kunt u helpen. Wilt u deelnemen aan Burgernet, dan kunt u zich aanmelden via http://www.burgernet.nl/. U kunt zelf aangeven op welke wijze u berichten zou willen ontvangen en op welke tijdstippen.

Informatie ontvangen over uw buurt 
Neemt u deel aan Burgernet, dan wordt u persoonlijk via Burgernet gealarmeerd bij calamiteiten en incidenten in uw buurt. Bijvoorbeeld een grote brand waarbij schadelijke stoffen vrijkomen. Of een inbreker die op de vlucht is of als er een kind wordt vermist. U kunt ook denken aan een preventieve waarschuwing via Burgernet als in een wijk opeens opvallend veel inbraken of fietsendiefstallen zijn. Zo’n bericht is maatwerk, voor deelnemers in een bepaald postcodegebied. 

Aanmelden voor Burgernet 
Deelname aan Burgernet is gratis. Helpt u mee de veiligheid in de Drechtsteden te vergroten? Via http://www.burgernet.nl kunt u zich aanmelden.

Al SMS-alert deelnemer?  
Met ingang van 1 oktober 2011 is SMS-Alert overgegaan in Burgernet. Was u reeds deelnemer aan SMS-Alert dan hebt u inmiddels automatisch een SMS ontvangen om uw abonnement op Burgernet te activeren. Daarvoor moet u inloggen met uw 06-nummer en het meegestuurde wachtwoord (let op de hoofdletters). U kunt zich niet als nieuwe deelnemer aanmelden, omdat uw 06-nummer al bekend is in het systeem.Deel dit bericht met je vrienden!