Alles over Dordrecht...
21feb 2012

Leen van Pelt erevoorzitter van winkelcentrum Sterrenburg

DORDRECHT   - Leen van Pelt (geboren 1924) is tot erevoorzitter benoemd van de winkeliersvereniging Sterrenburg.
De man die in de volksmond ook bekend staat als kapper Van Pelt geldt als een reus in de Dordtse ondernemerswereld.
Hij was ook op veel andere terreinen in Dordrecht actief.

Samen met PvdA gemeenteraadslid Piet de Kok, die jong overleed en wordt geëerd met het PA de Kokplein,   geldt Leen mede als grondlegger van het winkelhart van Sterrenburg. Het centrum ging in oktober 1973 open.  Overigens: Voor die tijd was hij ook één van de roergangers bij winkelcentrum Crabbehof dat in 1964 nog werd geopend door Prins Bernhard.

Leen van Pelt stond als een echte ambassadeur voor het winkelcentrum en wist bijvoorbeeld als secretaris jarenlang Arie de Geus aan zijn zijde, die ook een naam opbouwde.

De ondernemer heeft in het verleden meermalen gezegt te hopen op snel duidelijkheid over de uitbreiding richting bouwval Keuringsdienst van Waren op de hoek met de Galileilaan.  Dat pand ontsiert al bijna tien jaar de entree van Sterrenburg.

Door de situatie in de onroerend goed wereld was er een te groot verschil in prijs tussen verkoper en koper van het stukje grond met bouwval, alhoewel in Sterrenburg wordt gehoopt op een doorbrak.

Ondernemer Leent wist ook wat lobbyen was voor de opbouw van de samenleving, waarbij hij  sociale doelen nastreefde.
Van Pelt zette zijn charme ook een keer in om binnenstads-ondernemer Bas A. de Zwaan via een voorkeursactie tot gemeenteraadslid te laten kiezen.  
Zijn timing was perfect in de kerstvakantie van 1997. De naam van Bas van der Zwaan was gevestigd voordat anderen ook voor ondernemers in de raad konden gaan lobbyen.  

Vier jaar later (2002) werd De Zwaan zelfs wethouder in Dordrecht voor de VVD met een open oog voor ondernemend Dordrecht. Met de kaperswinkel in het winkelcentrum als vertrekpunt is Leen van Pelt nog steeds vaak in zijn winkelcentrum te vinden..  Deel dit bericht met je vrienden!