zondag 20 juni 2021

Alles over Dordrecht

Dordtse kunstrijdster Demi Sijswerda wint KNSB-cup

20 februari 2012 (door Liesanne)

DORDRECHT - Zondag 18 februari 2012 werd op ijsbaan in Heerenveen de finale KNSB-cup kunstrijden 2012 verreden.
Van Kunstrijvereniging De Drechtsteden uit Dordrecht kwamen in diverse categorieën  4 rijdsters en 1 rijder in actie.

In deze finale wist Demi Sijswerda de KNSB-cup in de categorie mini’s op haar naam te schrijven.
Demi Sijswerda (9 jaar) en Rosalie van Wageningen (8 jaar) beiden uit Dordrecht wisten zich in een groep van 32 deelneemsters in de categorie mini’s na twee selectiewedstrijden te kwalificeren bij de beste 12 rijdsters die op 18 februari de finale KNSB-cup reden.
Demi Sijswerda wist zondag na het rijden van een technisch zeer goede vrije kür met zeer veel vaart, hoge sprongen en snelle pirouetten de hoogste punten te behalen. Na de twee kwalificatiewedstrijden waarin zij 2e en 3e werd had zij hele goede kans op een hoge notering. Omdat deze resultaten niet mee tellen in de finale moest Demi het opnieuw waarmaken en dat deed zij door overtuigend 1e te worden.
Rosalie van Wageningen (8 jaar) begon zeer pittig en sterk aan haar kür met Spaanse moves en met hoge sprongen, maar kon de vorm niet vasthouden en miste haar combinatiesprong en combinatiepirouette waardoor haar puntentotaal omlaag ging. Rosalie eindigde op de 12e plaats.

Podiumplaats voor Loek Laurens
In de categorie mini’s heren kwam de 11 jarige Loek Laurens uit Strijen uit voor DDD.
Loek begon zijn kür niet goed, maakte deze wel krachtig af en in tegenstelling tot de twee selectiewedstrijden waarin hij beide keren overtuigend 1ste werd eindigde Loek in deze finale op de 3e plaats. Niet de plaats op het podium waarop ingezet werd.

Proms
De 10 jarige Carina Liao maakte dit seizoen  de overstap van de categorie mini’s naar de categorie Proms. 
Carina is een sierlijke rijdster en in deze categorie, waarin de concurrentie groot is, liet zij al in de voorgaande selectiewedstrijden in haar kür zien dat zij technisch en artistiek heel wat in huis heeft.
In een groep van 24 rijdsters wist Carina zich na twee selectiewedstrijden eerder dit jaar  bij de beste 12 rijdsters te kwalificeren voor deelname aan de finale.
Carina reed in de finale een mooie kür met snelle pirouetten, met wat haperingen in haar sprongen. Met deze kür, haar mooie uitstraling en presentatie wist zij de 9e plaats te behalen in de finale.

Novice B
Charlotte Bijkerk (15 jaar) kwam uit in de categorie Novice B en begon aan deze finale met een zeer goede kans op een podiumplaats na haar 3e en 1e plaats in de twee selectiewedstrijden.
Charlotte begon haar kür zeer sterk met dubbele sprongen en het hoogste level in de eerste pirouette. Verder in haar kür kwam zij in het aanrijden naar de Dubbel Rietberger onfortuinlijk  ten val, vanwege de schrik en pijn kon zij de geplande dubbele sprongen niet meer en moest zij genoegen nemen met een 4e plaats. 

Bij de prijsuitreiking konden zowel Demi als Loek trots het erepodium betreden om de bekers in ontvangst te nemen. 
Met een winnares van de KNSB cup in de categorie Mini’s en een derde plaats in de categorie Mini’s heren  was het voor de coaches een  redelijk geslaagde KNSB finale en een goede score voor Kunstrijvereniging De Drechtsteden Dordrecht.

Deel dit bericht met je vrienden!