Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Multifunctionele bus voor Het Spectrum'
17feb 2012

Multifunctionele bus voor Het Spectrum

DORDRECHT - Zorgorganisatie Het Spectrum beschikt sinds kort over een multifunctionele bus, waarmee de dienstverlening wordt uitgebreid en verbeterd. 

Er is gekozen voor een vervoermiddel dat multifunctioneel inzetbaar is. De bus is  eenvoudig zo in te richten dat zowel valide als ook invalide personen comfortabel in een rolstoel vervoerd kunnen worden. Een rit tussen huis en bijvoorbeeld de dagopvang/dagbehandeling bij De Sterrenlanden is zo makkelijk in eigen beheer te realiseren. De veelal oudere passagiers kunnen door een verlaagde, verlichte  instap eenvoudig in- en uitstappen en passagiers in een rolstoel hebben vanuit de bus goed zicht naar buiten.

Daarnaast is de bus in een handomdraai geschikt te maken voor het vervoeren van warme maaltijden. Sinds begin 2012 is de keuken van de locatie Thureborgh gesloten en vindt de maaltijdverstrekking voor de bewoners van Thureborgh vanaf de locatie Vreedonk plaats. De bus zorgt ervoor dat de maaltijden na de bereiding snel op de plaats van bestemming komen. Op dit moment gaat het om zorgcentrum Thureborgh, Hospice De Patio en overige locaties die gebruik wensen te maken van warme maaltijden.

Eind 2012 zal daar ook De Prinsemarij bij komen. Een voorziening als de Spectrumbus loopt daarmee vooruit op de nieuwbouwprojecten De Prinsemarij en het toekomstige nieuwe Thureborgh. Het Spectrum en woningcorporatie Trivire realiseren deze projecten gezamenlijk in de wijk Nieuw Krispijn op de locatie van het voormalige politiebureau aan de Nassauweg.

Het Spectrum is de overkoepelende stichting waaronder de zorgcentra Thureborgh en Vreedonk alsmede verpleeghuis De Sterrenlanden en Hospice De Patio vallen. Ook verzorgt Het Spectrum buiten de muren van deze locaties diverse vormen van zorg- en dienstverlening aan mensen die nog thuis wonen maar toch een vorm van zorg nodig hebben.

 


Deel dit bericht met je vrienden!