Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Judith van Leest en Bo Baars winnaars voorronde voorleeswedstrijd Read2Me!'
17feb 2012

Judith van Leest en Bo Baars winnaars voorronde voorleeswedstrijd Read2Me!

DORDRECHT - Afgelopen woensdag 15 februari was in Centrale Bibliotheek Dordrecht een regionale voorronde van dé voorleeswedstrijd voor brugklassers, Read2Me! Daar barstte de strijd los tussen 5 klassenwinnaars van het Insula College, locatie Halmaheiraplein. De vak- en publieksjury kozen Judith van Leest en Bo Baars unaniem als winnaars. Deze twee beste voorlezers zijn door naar de provinciale voorronde op 21 maart in Theater de Veste in Delft. 

Voorronde in Centrale Bibliotheek Dordrecht 
Read2Me! bestaat uit vier rondes. De eerste ronde is eerder dit schooljaar in vijf brugklassen van het Insula College gehouden en heeft  Bo Baars, Eliza Baartman, Jennifer Mol, Judith van Leest en Julia Visser als winnaars naar voren gebracht. Zij streden op woensdag 15 februari in Centrale Bibliotheek om een plek in de provinciale voorronde. 

Tijdens de voorronde kregen de leerlingen vijf minuten de tijd om een fragment uit een door henzelf gekozen boek voor te dragen. De jury van deskundigen: Els van der Wal (mediathecaris, Insulacollege), Joke Bijker (manager backoffice, de Bibliotheek A tot Z) en Pim Konijnendijk (verhalenverteller en oud leerkracht) en de publieksjury hebben Bo Baars en Judith van Leest unaniem als winnaar gekozen. Bo las voor uit Blauwe Plekken van Anke de Vries. De vakjury prees haar zelfverzekerdheid en emotie tijdens het voorlezen. Het boek van Judith was Hoe overleef ik mijn vader (en hij mij) van Francine Oomen. Zij is een winnaar door fragmentkeuze, tempowisselingen en gebruik van lichaamstaal.
Als alles goed blijft gaan, maken Bo en Judith een kans op een plek in de landelijke finale, op 25 april in de Openbare Bibliotheek Amsterdam.

Read2Me!
Read2Me! is een voorleeswedstrijd waarin brugklasleerlingen strijden om de beste voorlezer van Nederland te worden. Niet alleen bevordert Read2Me het leesplezier, het maakt ook een verbinding met de jaarlijks terugkerende activiteit Jonge Jury. Hierbij lezen jongeren een aantal boeken om vervolgens tot uiterlijk 1 maart op hun favoriet te stemmen. Deelnemers van Read2Me! hebben een Jonge Jury boek uitgekozen om uit voor te lezen. Het kiezen en (voor)lezen van jeugdboeken, plus een wedstrijdelement is dé manier om het leesplezier van scholieren te vergroten.

Read2Me! wordt in Zuid-Holland mede mogelijk gemaakt door ProBiblio en Stichting Lezen. De Bibliotheek A tot Z is één van de vijf bibliotheken die in deze provincie meedoet en wil hiermee laten zien dat voorlezen niet alleen belangrijk, maar vooral ook erg leuk is.

 
In het kort:
Wat     : winnaars voorronde Voorleeswedstrijd Read2Me!
Wanneer  : woensdag 15 februari, 15.00  - 16.30 uur
Waar         : de Bibliotheek A tot Z, Centrale Bibliotheek Dordrecht
Toegang   : gratis, alleen voor genodigden
Voor wie    : schoolwinnaars en genodigden


Deel dit bericht met je vrienden!