Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Energiezuinige ledverlichting in Krispijntunnel en Wielwijkpark'
16feb 2012

Energiezuinige ledverlichting in Krispijntunnel en Wielwijkpark

DORDRECHT - Tussen 20 en 24 februari vervangt de gemeente Dordrecht de verlichting in de Krispijntunnel. De huidige verlichting wordt vervangen door energiezuinige ledverlichting. De werkzaamheden in de tunnel duren ongeveer een week. Eind februari wordt ook in het Wielwijkpark de huidige verlichting vervangen door ledverlichting.

De gemeente verwacht dat de nieuwe ledverlichting in de Krispijntunnel per jaar 6% energiebesparing oplevert ten opzichte van de huidige verlichting. Een ander voordeel van de ledverlichting is dat de lampen niet meer jaarlijks vervangen hoeven te worden.

Omleiding Krispijntunnel
Tijdens de werkzaamheden is één rijrichting van de Krispijntunnel afgesloten en wordt het verkeer vanuit Krispijn richting het centrum omgeleid. De omleiding wordt aangegeven met informatieborden langs de weg. Meer informatie over de omleiding is te vinden op de website www.dordrecht.nl/wegafsluitingen.

Wielwijkpark
Ook in het Wielwijkpark gaat de gemeente ledverlichting plaatsen. De werkzaamheden in het Wielwijkpark worden eind februari uitgevoerd. De huidige lantaarns in het Wielwijkpark geven niet voldoende licht en voldoen op dit moment niet aan de verlichtingsnorm. Om wel aan de verlichtingsnorm te voldoen zou de gemeente acht extra lantaarnpalen moeten plaatsen en bestaande lantaarnpalen moeten verplaatsen.

Nieuwe ledverlichting geeft meer licht dan de huidige standaardverlichting. Met het toepassen van deze ledverlichting voldoet de verlichting in het Wielwijkpark wel aan de verlichtingsnorm. Er zijn dan geen extra lantaarnpalen nodig en ook hoeven de huidige lantaarnpalen niet te worden verplaatst. De kosten voor de ledverlichting zijn daardoor 15% goedkoper dan de aanpassingen die nodig zijn met de standaardverlichting. De gemeente verwacht daarnaast ook nog eens een energiebesparing van ruim 50%. Met de standaardverlichting is het verbruik 3911KWh per jaar. Het verbruik van de ledverlichting is 1845KWh.

Duurzaamheid
Duurzaamheid is één van de speerpunten van het college van B&W. Dit krijgt onder andere vorm in vier toonaangevende projecten: het warmtenet, de Energie Coöperatie Dordrecht, de Duurzaamheidsfabriek en duurzame ontwikkeling van de Nieuwe Dordtse Biesbosch. Daarnaast lopen er vele initiatieven rond water, energie, afval, milieu en natuur, zoals het aanbrengen van ledverlichting.Deel dit bericht met je vrienden!