donderdag 2 december 2021

Alles over Dordrecht

Ark van Noach gaat later open in Dordrecht

15 februari 2012

DORDRECHT -  De Ark van Noach gaat op het eiland van Dordrecht later open dan eerst de bedoeling was. Wethouder Piet Sleeking deelde dit gisteravond in de gemeenteraad mee naar aanleiding van vragen van Pieter Verhoeve namens de fractie Christenunie/SGP.

In eerste instantie was als datum 17 februari genoemd.

(bron van dit bericht website RTV Rijnmond)

 

Het immens houten bouwwerk is ontsproten aan het brein van initiatiefnemer Johan Huibers. En dat is meteen het probleem, want de evangelist heeft nauwelijks tekeningen en constructieberekeningen gemaakt. Die zijn nodig om zijn vergunningsaanvraag te toetsen en worden nu alsnog gemaakt. Daarbij komen meer vragen los. Het komt er op neer, dat Huibers moet kunnen aantonen, dat de Ark 100% veilig is.

Op aanwijzing van de gemeente werd al een sprinklerinstallatie op het schip aangelegd. Die wordt woensdag voor het eerst getest. "Door de vorstperiode is dat vertraagd, maar ik moet ook steeds nieuwe gegevens ophoesten om de vergunning rond te krijgen", zegt Huibers. De initiatiefnemer baalt, maar neemt het de gemeente niet kwalijk. "Ze hebben zelfs voor hun rekening een expert ingeschakeld, die alles doorrekent."

In de gemeenteraad stelde Pieter Verhoeven, van de fractie Christen Unie/SGP, dat de gemeente wel een beetje op mag schieten. "Natuurlijk staat de veiligheid voorop, maar Huibers heeft miljoenen euro's geïnvesteerd en wil open om nu eindelijk wat inkomsten te genereren. Ik beluister bij de wethouder gelukkig dat hij ook wil opschieten." Inmiddels durft echter niemand nog een nieuwe openingsdatum te noemen.

"We gaan echt geen concessies doen aan de veiligheid. Er worden op de Ark duizenden bezoekers per dag verwacht en die moeten daar onder alle omstandigheden veilig kunnen verblijven", zegt wethouder Piet Sleeking. Het is zeker geen ambtelijk geneuzel, benadrukt hij. "Er liggen nog een paar serieuze vragen en problemen, die moeten worden opgelost. Wat mij betreft voor de zomer, maar dat zal niet alleen aan mij liggen."

 

De replica van de Ark van Noach, die ligt afgemeerd aan de Dordtse Stadswerven, gaat voorlopig niet open. De gemeente Dordrecht heeft twijfels over de veiligheid en wil daarom nog geen vergunning afgeven om publiek toe te laten.

Lees meer over:

stadswerven ark van noach
Deel dit bericht met je vrienden!