Alles over Dordrecht...
14feb 2012

Rijdende Rechter wil uitspraak doen over oudste stad van Holland

DORDRECHT - Rijdende rechter mr. Frank Visser wil zich graag bezig houden met de vaststelling van of Dordrecht of Geertruidenberg de oudste stad van Holland is. Hij laat dat weten in een vraaggesprek in Metro, dat de NCRV-TV-rechter aan het woord laat:

 

Bent u die burenruzies niet eens zat?
Je hoopt natuurlijk altijd dat er eens wat nieuws komt. Wanneer het gaat over het recht van overpad, of een ruzie in een flatvereniging, roep ik tegen de secretaris: trek dat en dat en dat maar weer uit de kast. Juridisch gaat het op elkaar lijken. Maar als ik hoor dat het conflict tussen de gemeentes Dordrecht en Geertruidenberg over wie de oudste stad van Holland is, misschien door De Rijdende Rechter behandeld gaat worden, is dat een kers op de taart. Dan gaan we de geschiedenis in.

 

Tot zover de Rijdende Rechter. Onderdeel van het TV-programma is vaak wel, dat de uitspraak door de partijen op voorhand wordt geaccepteerd.

De vraag is nog steeds of de  gemeentebesturen zover willen gaan, want een doorgaande discussie over de oudste en/of eerste stad van Holland is ook PR. In een recente folder met het jaarprogramma in Dordrecht wordt niet direct meer over de oudste stad van Holland geschreven, maar Dordrecht als eerste stap van (graafschap) Holland.

 Deel dit bericht met je vrienden!