donderdag 9 december 2021

Alles over Dordrecht

Werkschool van start in Drechtsteden/Zuid-Holland Zuid

13 februari 2012 (door Liesanne)

DRECHTSTEDEN - Vóór juni 2012  starten 20 leerlingen in de regio Drechtsteden/Zuid-Holland Zuid met een pilot Werkschool. 
Wethouder Bert van de Burgt van de gemeente Dordrecht: “De Werkschool is voor jongeren die moeilijk een plek verwerven op de arbeidsmarkt. De Werkschool verkleint de kans dat deze jongeren thuis op de bank belanden en uiteindelijk afhankelijk worden van een uitkering. Net zo belangrijk is dat werkgevers worden ontzorgd in de begeleiding van jongeren op de werkvloer en dat werk centraal staat bij de opleiding van deze jongeren. 

Ik ben daarom blij dat we met het onderwijs afspraken hebben kunnen maken zodat onderwijs , bedrijfsleven en overheid het verschil kunnen maken voor uiteindelijk zo’n 125 jongeren in Drechtsteden/Zuid-Holland Zuid. De start van de pilot Werkschool is een belangrijke stap in het centraal staal stellen van het talent van jongeren en het centraal stellen van de vraag van het bedrijfsleven. Met de pilot is een begin gemaakt van de zorgplicht van gemeenten voor de arbeidsmarkt.” 

Programma arbeidsmarktbeleid
De bestuurders van het voortgezet speciaal onderwijs, praktijk onderwijs en het Da Vinci College samen met wethouder B. van de Burgt en de Stichting Werkschool hebben afspraken gemaakt rondom de pilot Werkschool. Onderdeel van de pilot Werkschool is om de gevolgen van de Wet Werken naar Vermogen in beeld te brengen voor jongeren van het voortgezet speciaal onderwijs, praktijkschoolleerlingen en Arbeidsmarkt gekwalificeerd assistent. Eén van de gevolgen van de wet is onder andere dat deze jongeren vanaf 1 januari 2013 niet meer terecht kunnen bij sociale werkvoorzieningen. 
De Werkschool is onderdeel van het programma Arbeidsmarktbeleid Drechtsteden en bouwt voort op het Actieplan Jeugdwerkloosheid Zuid-Holland Zuid. 

Met het programma Arbeidsmarktbeleid geven de gemeente Dordrecht en de Drechtstedengemeenten samen met bedrijven, onderwijsinstellingen en overheden de arbeidsmarkt in de regio een impuls. De missie van het programma is ontwikkeling van een arbeidsmarkt die aansluit op de (toekomstige) vraag van het bedrijfsleven. Deze arbeidsmarkt sluit mensen in door het talent van mensen centraal te stellen in plaats van mensen uit te sluiten op basis van wat ze niet kunnen. 

 
Deel dit bericht met je vrienden!