dinsdag 30 november 2021

Alles over Dordrecht

Johan de Wittspeld uitgereikt aan RANO vrijwilliger

13 februari 2012 (door Liesanne)

DORDRECHT - Op vrijdag 10 februari reikte wethouder Wagemakers de Johan de Wittspeld uit aan Floor Roggeveen, de scheidende secretaris van de st. RANO Regio Dordrecht, de regionale omroep voor zorginstellingen. Dit vond plaats in de studio van deze omroep in de kelder van het Albert Schweitzer ziekenhuis, locatie Dordwijk. 

De wethouder overviel daarmee deze 78-jarige vrijwilliger pur sang tijdens wat een gezellig samenzijn zou zijn ter afscheid van zijn functie als secretaris van de stichting. De aanvraag voor de onderscheiding was ingediend door het bestuur van de RANO, maar zeker niet alleen vanwege zijn werk voor deze stichting. Floor heeft een enorme staat van dienst als vrijwilliger en is daarmee een voorbeeld voor vele anderen. Een kleine greep uit zijn vrijwilligerswerk: secretaris en programmamaker bij de RANO, programmamaker bij de TROM, vrijwilliger en medeoprichter van de Kindertelefoon, vrijwilliger bij de maaltijdendienst, de kinderschooltuinen, de werkgroep Eredienst, pianist bij 2 kinderkoren, bij de Zondagavondzangers en bij de lokale gevangenis en het geven van taalles aan buitenlanders. Na de uitreiking werd Floor o.a. toegesproken door collega-vrijwilligers en tot slot werd hij toegesproken door Pier Eringa, voorzitter van de Raad van Bestuur van het Albert Schweitzer ziekenhuis. Deze vertelde er trots op te zijn dat onder zijn dak een vrijwilliger met deze onderscheiding werd geëerd. 

Over de st. RANO Regio Dordrecht
De RANO is een stichting met tussen de 20 en 30 vrijwilligers welke 24 uur per dag, 7 dagen in de week radio programma’s verzorgt in de ziekenhuizen in de regio. De stichting is volledig afhankelijk van vrijwillige bijdragen.

Deel dit bericht met je vrienden!