Alles over Dordrecht...
10feb 2012

Heldere aanpak vermissingen

DORDRECHT - Een adequate en eenduidige aanpak bij een “zorgwekkende” vermissing en een protocol ter begeleiding van de communicatie bij ernstige incidenten. De politieregio Zuid-Holland Zuid wil hiermee de werkwijze bij zorgwekkende vermissingen en de communicatie rondom ernstige incidenten met een grote maatschappelijke impact verbeteren.  

In opdracht van de beheersdriehoek heeft de commissie Leeuwe een evaluatieonderzoek uitgevoerd naar aanleiding van de vermissing en moord op Milly Boele uit Dordrecht. 
Naar aanleiding van de aanbevelingen in dit rapport heeft de driehoek vervolgens twee werkgroepen ingesteld die het proces rondom zorgwekkende vermissingen en de communicatie bij incidenten met een grote maatschappelijke impact hebben onderzocht. 
De rapporten die hieruit zijn voortgekomen, zijn een aanvulling op de reeds eerder doorgevoerde verbeteringen. 
 
De beheersdriehoek van de regio Zuid-Holland Zuid heeft reeds een aantal verbeteringen doorgevoerd. 
De rapporten zijn aan de kwartiermaker Nationale Politie en de voorzitter van het College van procureurs-generaal overhandigd. De driehoek spreekt de hoop uit dat de aanbevelingen andere regio’s kunnen helpen bij de aanpak van urgente vermissingen.
 
De rapporten kunt u terugvinden op de website van Dordt Veilig


Deel dit bericht met je vrienden!