maandag 6 december 2021

Alles over Dordrecht

Hockeyclub DMHC in Dordrecht krijgt watervelden

9 februari 2012 (door Liesanne)

DORDRECHT - Na een succesvol jaar in 2011 met maar liefst 4 jeugdkampioenen start voor Hockeyclub DMHC in Dordrecht dit jaar weer met goed nieuws. De hockeyclub van Dordrecht heeft goedkeuring van het College van Burgemeester en Wethouders van Dordrecht gekregen voor de aanleg van een vierde veld en aanpassing van de bestaande velden. Binnenkort zal de Gemeenteraad zich uitspreken over het besluit van het College. Als de raad positief beslist zal daarmee een basis gelegd zijn voor de groei ambities van de club. 

Dordrechtse Mixed Hockey Club (DMHC), opgericht in september 1925, heeft de laatste jaren een enorme groei doorgemaakt en is nu met ruim 900 leden de grootste hockeyclub van de regio Zuid-Holland Zuid. Velen hebben bij DMHC hun eerste hockeyervaring opgedaan en bleven jarenlang bij deze club spelen, waaronder Herman Kruis, voormalig bondscoach van de Oranje hockeydames. 
 
Het besluit voor de nieuwe velden is het resultaat van onderzoeken en gesprekken met de gemeente Dordrecht en met de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB).
De aanpassing van velden naar zg. (semi) watergras en uitbreiding naar een vierde veld is noodzakelijk om de verdere verwachte leden groei te kunnen opvangen en de prestatie ambities te kunnen realiseren. Ook de vervanging van veld 1 en 2 door (semi) watervelden staat in de toekomst op de planning. 
 
“Het behoeft geen toelichting dat DMHC ontzettend blij is met het besluit van het college van de Gemeente Dordrecht. Met deze uitbreiding en up-grading van de velden kan een serieuze start gemaakt worden met het wegwerken van onze jeugd wachtlijst. Bovendien kunnen wij verdere invulling geven aan ons motto “Presteren met Plezier” en het prestatie niveau van ons club naar een hoger plan brengen”, aldus Betsie de Heer, voorzitter DMHC.
 
DMHC is een bloeiende vereniging met vele enthousiaste (jeugd)leden en ruim 200 vrijwilligers. 
Na realisatie van de nieuwe velden kan de vereniging dus actief de wachtlijst voor de jeugd aanpakken. Voor senioren (18+) en veteranen (30+) is er al direct plaats binnen de vereniging. Dus als u interesse heeft om (weer) zelf hockey te gaan spelen, neem dan een kijkje op www.dmhc.nl. Op de site vindt u ook een aanmeldingsformulier. 
 
Maar ook (potentiële) sponsors worden gevraagd een kijkje op de website te nemen. Want naast de extra expositieruimte langs de velden die nu met het extra veld gerealiseerd zal worden, heeft DMHC een mooi sponsorportaal op de website staan waar ook uw boodschap kan staan. 
Een upgrading van de velden is een kostbare zaak en valt niet onder een subsidie regeling van de gemeente. Met uw financiële steun kan DMHC deze extra kosten dragen en kan o.a. het clubgebouw en de diverse materialen goed onderhouden worden.

Lees meer over:

dmhc hockeyclub watervelden
Deel dit bericht met je vrienden!