maandag 29 november 2021

Alles over Dordrecht

PVDA maakt zelf gemeenteraad zichtbaar

8 februari 2012 (door Liesanne)

DORDRECHT - Uit een onderzoek van de gemeenteraad blijkt dat de gemeenteraad te weinig zichtbaar is voor de burger. Nu is een gemeenteraad een verzameling van politieke partijen, die verantwoordelijk zijn voor een deel van de besluitvorming in Dordrecht. 

Partijen moeten zich zelf zichtbaar maken, vindt de PvdA. In gemeenteraad en Adviescommissies komen partijen met hun standpunten die nodig zijn om tot formele besluiten te komen. Maar daarbuiten is zoveel meer te doen. Wijken bezoeken, acties organiseren, naar bijeenkomsten toegaan. En kontakt hebben met inwoners en bedrijven.
 
De PvdA plaatst op haar website en in haar (wekelijkse) nieuwsbrieven verslagen van de gemeenteraadvergaderingen, van de Drechtsteden Dinsdagen en van de Adviescommissies, etc. Daarin kan men lezen waar het over ging en wat de standpunten waren, welke moties zijn ingediend en welke moties zijn aangenomen.
De PvdA vindt dat het daar zelf verantwoordelijk voor is.
 
Ook de aankondigingen van vergadering zijn te lezen op de PvdA website, inclusief links die makkelijk toegang geven tot de betreffende stukken en agenda's. Want dat was ook een klacht, dat men zo moeilijk bij de agenda's en stukken kan komen. Het is allemaal zo gecompliceerd.
 
Iets anders is dat vergaderingen vaak heel saai zijn voor actieve burgers die betrokken willen worden bij besluitvorming. Zeggen de inwoners zelf. 
 
De PvdA fractie wil in 2012 veel meer gaan doen via de sociale media, zodat er veel directer kontakt is met de inwoners. En ook wil de PvdA via bepaalde onderwerpen (issues) discussieren met inwoners over welke keuzes er gemaakt kunnen/moeten worden.
 
Daarnaast blijkt uit onderzoek dat mensen weer meer behoefte krijgen aan visies, en geen kleurloze discussies willen waarin iedereen hetzelfde zegt. De PvdA heeft duidelijke visies. En daar gaat de partij graag over in gesprek. Direct in de stad, via de website, nieuwsbrief en via de sociale media.
 
De PvdA realiseert zich terdege dat dit allemaal nog veel beter kan. Suggesties en reacties zijn dan ook van harte welkom.
 
zie ook www.pvdadordrecht.nl
 
 
Jacqueline van den Bergh
Fractie PvdA Dordrecht
Deel dit bericht met je vrienden!