zondag 5 december 2021

Alles over Dordrecht

Laat je inspireren en maak je eigen meesterwerk

7 februari 2012

DORDRECHT - Wie altijd al eens een kunstenaar heeft willen zijn, kan via het Dordrechts Museum zijn creatieve geest een impuls geven. Op het digitale platform Get Inspired! roept het museum iedereen op zich te laten inspireren door een werk uit de collectie van het Dordrechts Museum om vervolgens zelf een creatie te maken. De meest inspirerende inzendingen worden beloond met een uniek Get Inspired! moment.
 
De tentoonstelling What’s Up! De jongste schilderkunst in Nederland, die tot 15 april te zien is, geeft een representatief beeld van de huidige stand van de hedendaagse schilderkunst in Nederland. Daarnaast gaat deze tentoonstelling onder meer over inspiratie. Vrijwel iedere kunstenaar heeft wel een artistieke collega als inspiratiebron. Dat kan iemand zijn uit het verleden, maar hedendaagse kunstenaars inspireren ook elkaar. Met de selectie van What’s Up! is niet geprobeerd een top dertig samen te stellen, maar wil het museum ook bezoekers uitdagen zelf een mening te vormen.
Het museum is benieuwd naar wat jóu inspireert en heeft daarom het digitale platform Get Inspirerd! opgezet.

Meedoen met Get Inspired!
Bezoek het Dordrechts Museum en laat je inspireren tot het maken van een eigen meesterwerk. Dat kan een schilderij, foto of filmpje zijn. Maar ook een lied, gedicht of bijzonder gerecht. Voorwaarde is wel dat je je laat inspireren door een werk uit de collectie van het Dordrechts Museum.
Stuur je bijdrage in via Twitter, Facebook, Flickr en YouTube naar www.dordrechtsmuseum.nl/get-inspired. Mailen kan ook naar inspiratie@dordrechtsmuseum.nl.

Winnen
Alle inzendingen zijn terug te vinden op de Get Inspired! pagina van de website van het museum. De drie meest inspirerende inzendingen winnen een uniek Get Inspired! moment. Zoals een middag op stap met één van de What’s Up! kunstenaars. Dineren en filosoferen met de tentoonstellingsmaker van What’s Up! Of een 3-gangen menu koken met de chef van museumrestaurant Art & Dining.

Deel dit bericht met je vrienden!