Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Dordrechts Museum ontvangt € 600.000 van BankGiro Loterij'
07feb 2012

Dordrechts Museum ontvangt € 600.000 van BankGiro Loterij

DORDRECHT - ‘Ook in deze tijd van bezuinigingen  is het Dordrechts Museum in staat geld uit de markt te halen en dat is best iets om trots op te zijn’, zegt Peter Schoon, directeur Dordtse Musea.

Gisteravond ontving Peter Schoon samen met Burgemeester Brok, uit handen van de directeur van de BankGiro Loterij een cheque van 600.000 euro, te besteden in de komende drie jaar.

Sinds de verbouwing en uitbreiding kan het Dordrechts Museum veel beter vorm geven aan haar ambities. Het museum wordt steeds meer een levendig centrum van activiteiten en een bijzondere culturele ontmoetingsplek voor een steeds groter wordend publiek. Vanaf de heropening eind 2010 ontving het museum ruim 82.000 bezoekers, een verdubbeling ten opzichte van de cijfers van voor de verbouwing.

De steun voor de deelnemers BankGiro Loterij wordt steeds belangrijker voor culturele instellingen, ook voor het Dordrechts Museum.

Hoewel het Dordrechts Museum nu over een prachtig pand beschikt, heeft het museum vanwege de bezuinigingen waarmee zij wordt geconfronteerd, voor publieksactiviteiten en het verrijken van de collectie maar een bescheiden bedrag beschikbaar.

Met de steun van de BankGiro Loterij kan het Dordrechts Museum haar tentoonstellings- en activiteitenprogramma versterken. Het museum kan zo extra aandacht besteden aan het verbeteren van het contact met de stad, de samenwerking met stedelijke partners intensiveren en –niet in de laatste plaats- meer bezoekers inspireren om op een nieuwe wijze naar kunst te kijken en er meer van te gaan genieten. Daarnaast kan ‘Mijn Dordrechts Museum’, een bijzondere digitale gids op maat, verder worden uitgebouwd. De informatie in deze gids (teksten, foto’s, filmpjes en spelletjes) biedt verdieping en daagt de bezoeker uit om de collectie op een persoonlijke manier te ontdekken.

 
BankGiro Loterij: de cultuurloterij van Nederland

Ongeveer 700.000 Nederlanders spelen mee in de oudste goededoelenloterij van Nederland en investeren daarmee in molens, musea en monumenten in heel Nederland.

Het is zoals directeur Peter Schoon zegt: ’De loten worden gekocht door de Nederlandse bevolking en die investering geef ik graag terug aan het publiek.‘

De afdracht aan cultuur van de BankGiro Loterij is dit jaar met ruim 64 miljoen euro groter dan ooit. De opbrengst van de loterij steeg in 2011 naar ruim 128 miljoen euro. De helft hiervan - 64 miljoen euro - is bestemd voor cultuur en cultureel erfgoed in Nederland. Dit is de grootste bijdrage die de deelnemers van de cultuurloterij tot nu toe hebben gegeven aan cultuur.

Dordrecht bevindt zich in goed gezelschap: de loterij ondersteunt ook de Hermitage Amsterdam, Kasteel De Haar in Haarzuilens, Zaans Museum, Fries Museum, Noordbrabants Museum, Zeeuws Museum en het Limburgs Museum.

Foto: Roy BeuskerDeel dit bericht met je vrienden!