zaterdag 4 december 2021

Alles over Dordrecht

Kunstgebouw is op zoek naar oude beelden uit de Drechtsteden

7 februari 2012

DRECHTSTEDEN - In opdracht van Bureau Drechtsteden ontwikkelt Kunstgebouw in 2012 een documentairefilm over de identiteit van de zes gemeenten in de Drechtsteden, gebaseerd op filmmateriaal en verhalen van bewoners. SOFA (Bureau voor Bewegend Beeld) gaat de film maken. De film wordt vertoond in alle Drechtsteden in het kader van het programma “Cultuurparticipatie van de Drechtsteden.”
 
Kunstgebouw maakte in 2011 al de korte fictiefilm “Kind in mij”, gebaseerd op verhalen van bewoners van Alblasserdam en Kinderdijk. De film over de Drechtsteden wordt een documentairefilm waarin niet alleen de verhalen, maar ook filmmateriaal van bewoners een plek krijgt.
 
Voor de documentairefilm over de identiteit van de Drechtsteden is kunstgebouw op zoek naar film-  of videomateriaal gerelateerd aan het motto van de Drechtsteden: “Samen stad aan het water.”
 
Om terug in de geschiedenis te gaan zijn we op zoek naar super8 / 16mm materiaal, maar ook recenter materiaal is van harte welkom.
 
Specifiek gaat het om beelden uit huiselijke kring met het thema water, bijvoorbeeld: Het schaatsen van de Molentochten, met de familie in een bootje op de Oude Maas, het uitzwaaien van een geliefde op een schip, zwemmen met vrienden op een zomerdag. Daarnaast is Kunstgebouw ook op zoek naar beelden van bedrijven, gebouwen en natuur die de relatie tussen de plaatsen 

Alblasserdam, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht

  en de stad  Dordrecht met het water laten zien.

Heeft u dergelijk filmmateriaal en wilt u ook bijdragen aan een mooie film over Hendrik-Ido-Ambacht en de andere Drechtsteden? We horen het dan graag van u! U kunt contact opnemen met projectleider Ingrid Fijen van Kunstgebouw (015-215 45 91, ingrid.fijen@kunstgebouw.nl)

 

Lees meer over:

film beelden kunstgebouw
Deel dit bericht met je vrienden!