zondag 5 december 2021

Alles over Dordrecht

Mijn Mening: Oppositie Dordrecht laat weinig van zich horen

5 februari 2012

DORDRECHT -Volgens columnbist Bram van Broekhoven, ook bekend van zijn twitterberichten over de Dordtse politiek, laat vooral de Dortse oppositie weinig van zich horen.

Wie hem wil volgen, wordt verwezen naar zijn website. Gelet op de actualiteit een Bramstuk:

(eigen meming)

Al eerder schreef ik dat oppositiepartijen PvdA en GroenLinks in Dordrecht zo weinig van zich laten horen in Dordrecht. Op twitter kan ik daar nog wel begrip voor opbrengen. Er gaat immers veel onzin over het medium en er zijn wel eens belangrijker zaken te doen. Maar ook op politieke websites en bij raadsvergaderingen zie ik ook weinig activiteiten.
Gisteren zagen we opeens een tweetje van de PvdA verschijnen. Tot onze verbazing ging het in dit geval om de petitie om de intercity in Dordrecht te houden. Er gaan in den Haag immers stemmen op om via de HSL lijn de intercity te laten lopen en Dordt te bedienen met wat stoptreintjes. Blijkbaar heeft de SP - een partij die nog niet in de gemeenteraad is vertegenwoordigd - het initiatief voor de petitie genomen.

Toen het initiatief aan bleek te slaan vond de PvdA het verstandig om een twitterberichtje de wereld in te sturen met het bericht dat zij direct al samen met de SP het initiatief hadden genomen samen met GL en D66 te vechten voor het behoud van de intercity.Daarmee heel goedkoop de suggestie wekkend dat andere partijen hier tegen zouden zijn. Dit is geen eerlijke politiek bedrijven. Alle partijen hebben laten blijken dat zij voorstander zijn van een intercity in Dordrecht. Ook de verkeerswethouder (VVD) Jasper Mos heeft zich in de discussie niet onbetuigd gelaten. Dus alle eer voor de SP-initiatiefnemers van deze petitie. Maar de PvdA moet hier geen politiek onderwerp van maken.Het is in belang van elke Dordtenaar dat er een intercity stopt in Dordrecht.

Nog veel kwalijker is te zien dat over de zaak Noordoevers terecht door alle partijen kritische technische vragen worden gesteld. Daarbij ook hulde aan de heer Lammers uit Papendrecht die met zijn eenmansfractie behoorlijk wat ter zake doende vragen heeft afgevuurd.Hier zien we hetzelfde fenomeen. De oppositie van Dordrecht stelt geen enkele vraag. Hebben zij dan geen taak te vervullen in dit moeilijke dossier? Betekent besluitvorming in deze zaak dan niet veel voor de portemonnee van de inwoners uit Dordrecht? Hoe staan zij tegenover samenwerking en solidariteit in de regio? Vinden zij het wel makkelijk nu dat zij geen verantwoordelijkheid dragen voor de besluiten die genomen moeten worden?
Mijn oproep is: Oppositie laat wat van je horen maar dan wel met zinvolle betogen. Komende week is er kans volop. Hierdoor zal de discussie verlevendigen en bijdragen tot een welvarender Dordrecht.

 

Lees meer over:

dordrecht bram oppositie
Deel dit bericht met je vrienden!