maandag 6 december 2021

Alles over Dordrecht

Beste sporters 2011 van Dordrecht bekend

2 februari 2012 (door Liesanne)

DORDRECHT - Zeiler Rutger van Schaardenburg is de Dordtse sportman van 2011. Atlete Rosina Hodde mag zich een jaar lang sportvrouw van Dordrecht noemen. De prijs voor sportploeg 2011 ging naar het eerste team van DeetosSnel/Volhuis. Zwemster Kim Busch won de prijs voor sporttalent 2011. Dit maakte de jury bekend op woensdagavond 1 februari 2012 tijdens de jaarlijkse sportverkiezing SportProm. 

Sinds 1988 reikt de Sportraad Dordrecht bij de SportProm een extra prijs uit: Sportprijs Stad Dordrecht, bestemd voor iemand die zich op een bijzondere manier inzet voor sport in Dordrecht. Dit jaar ging de prijs naar Bep Kievit voor haar bijzondere invulling aan het secretariaat van de Sportraad en haar bijdrage aan het verenigingsleven in Dordrecht. 
 
Jury 
Sinds 1979 dragen verenigingen en journalisten Dordtse sporters voor vanwege hun bijzondere prestaties. De jury bestond uit drie leden van Sportraad Dordrecht, directeur Sportbedrijf Dordrecht, een journalist van AD De Dordtenaar, een medewerker van mediapartner RTV Rijnmond, een oud (top)coach en een oud topsporter. 
 
Genomineerden 
Sportverenigingen en journalisten konden tot 31 december 2011 sporters uit Dordrecht voordragen. Drie genomineerden per categorie bleven over en uit die groepen koos de jury vervolgens de winnaars. In de categorie beste sportman was behalve winnaar Rutger van Schaardenburg, korfballer Björn van Rosmalen (DeetosSnel) en reddend zwemmer Alwin Hillebrink (Dordtse Reddings Brigade) genomineerd. Atlete Pamela Kiel en korfbalster Fenna Zwang (DeetosSnel) dongen met winnares Rosina Hodde mee naar de titel beste sportvrouw. Het eerste team van DeetosSnel/Volhuis won de prijs voor beste sportploeg van Tafeltennisvereniging Dordrecht en de ritmische gymnastiekploeg van DVO. Naast Kim Busch waren beachvolleybalster Julia Wouters (Next Volley) en judoka Swaen van Koningsbruggen (Sportschool Muilwijk) genomineerd voor sporttalent 2011.
 
Deel dit bericht met je vrienden!