donderdag 2 december 2021

Alles over Dordrecht

Wijklijn van goed naar beter

1 februari 2012 (door Liesanne)

DORDRECHT - Ruim de helft van de Dordtse bevolking (53%) kent de Wijklijn en ongeveer een kwart van de inwoners maakt er daadwerkelijk gebruik van. De Dordtenaar pakt daarvoor de telefoon of gebruikt internet; nog maar een klein percentage maakt gebruik van de app op de I-phone. Dat zijn de belangrijkste conclusies van een peiling van het Onderzoek Centrum Drechtsteden (OCD). 

De Wijklijn is een centraal meldpunt om ergernissen of ongemakken in de openbare ruimte te melden. De Wijklijn is voor klachten of vragen over wegen, groen, verkeersborden, straatverlichting, riolering enz. Van de mensen die de Wijklijn wel kennen, maar nimmer een melding hebben gedaan, geeft 57% aan dat ze nooit gebreken of ongemakken in de openbare ruimte zijn tegengekomen.
 
De Wijklijn moet als voorziening zo eenvoudig en gebruiksvriendelijk mogelijk zijn. Daarom is de Wijklijn voortdurend in ontwikkeling. Onderzoeken naar bekendheid met, gebruik van en waardering voor de Wijklijn worden sinds 2008 regelmatig gehaald. Onder meer aan de hand van de uitkomsten van zo een onderzoek worden steeds verbeteringen aangebracht.
 
Zo is het persoonlijk contact met melders in de afgelopen jaren verbeterd en is het systeem van melden via internet vereenvoudigd. Ook dit jaar wordt het systeem nog verder vereenvoudigd, zodat de melder zo min mogelijk stappen hoeft te doorlopen. Daarnaast wordt veel aandacht besteed aaneen goede terugkoppeling over het verhelpen van de klacht.
 
Verder wordt eraan gewerkt ook apps beschikbaar te stellen voor de gebruikers van Android en Blackberry, want in het afgelopen jaar zijn toch al ongeveer 500 meldingen (5% van de ca.10.000 meldingen en informatievragen totaal).
 
Om bekendheid van de Wijklijn te vergroten wordt elke verbetering of uitbreiding van mogelijkheden breed bekend gemaakt. Gebiedsmanager, A.A. van Tilborg zegt dat Stadsbeheer blij is met iedere melder: “Voor ons vormen de gebruikers van de Wijklijn de ogen en oren van de stad.”  De Wijklijn is een bron van informatie om beleid en planning van reguliere werkzaamheden bij te stellen.
Deel dit bericht met je vrienden!