zaterdag 28 november 2020

Alles over Dordrecht

Burgemeester Dordrecht voorgedragen voor burgemeestersprijs

1 februari 2012 (door Liesanne)

DORDRECHT - Burgemeester Brok van gemeente Dordrecht is door de Gemeenteraad van zijn stad voorgedragen voor de burgemeestersprijs van 2012. Een initiatief van commissielid Pieter Verhoeve, dat unaniem steun kreeg in het presidium. Voor de prijs die jaarlijks wordt uitgereikt, komen dit jaar burgemeesters in aanmerking die zich verdienstelijk hebben gemaakt op het thema Samenwerking.

Als voorzitter van zowel het samenwerkingverband in de Drechtsteden als de samenwerking binnen de regio Zuid-Holland Zuid, staat burgemeester Brok bekend als een ‘onvermoeide aanjager voor samenwerking’. Ook binnen Dordrecht hecht hij groot belang aan samenwerking tussen overheid, inwoners en maatschappelijke organisaties op allerlei gebied. Versterken van de kracht van de samenleving door dit als overheid te ondersteunen, is zijn uitgangspunt. 
 
Vier samenwerkingspartners ondersteunen via aanbevelingen de voordracht van de burgemeester. Dat zijn de Dordtse Ondernemersvereniging, Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid, Stichting Regionale VVV Zuid-Holland Zuid en voormalig lid van de gemeenteraad van Sliedrecht, en voormalig vice-voorzitter van de Drechtraad, de heer Van Meeuwen. 
 
De burgemeestersprijs is een initiatief van het curatorium van De Burgemeesterslezing en wordt dit jaar voor het eerst uitgereikt. In februari maakt het curatorium de drie genomineerde burgemeesters bekend. Op 15 maart zal minister Liesbeth Spies de prijs uitreiken.
 
Deel dit bericht met je vrienden!