maandag 21 september 2020

Alles over Dordrecht

Eerste thuisnederlaag FC Dordrecht

28 januari 2012 (door Hans Huisman)

DORDRECHT - FC Dordrecht heeft de eerste thuisnederlaag van het seizoen geleden. Koploper FC Zwolle was op vrijdag 27 januari met 1-2 te sterk voor de Dordtenaren aan de Krommedijk.

In de eerste helft was de thuisploeg de bovenliggende partij. Nick Coster zorgde na een kwartier spelen voor het eerste gevaar, maar keeper Diederik Boer liet zich niet verrassen. Enkele minuten later was de sluitpost wel kansloos, toen Jeffrey Rijsdijk knap binnenkopte bij de eerste paal na een voorzet van Wouter de Vogel: 1-0. De Dordtenaren bleven ook na de openingstreffer beter. Kort voor rust was het slordige FC Zwolle pas een paar keer dreigend. Doelman Stef Doedee had een antwoord op een vrije trap van ex-Spartaan Arne Slot en Joey van den Berg vond het zijnet.

Tien minuten na rust hielp FC Dordrecht de koploper van de eerste divisie zelf in het zadel. Jesper Drost maakte gelijk na onnodig balverlies van Tom Beugelsdijk: 1-1. De thuisploeg was na de gelijkmaker de weg kwijt en FC Zwolle profiteerde opnieuw. Voormalig FC Dordrecht-speler Nassir Maachi zorgde voor 1-2.

Ook na dat doelpunt bleven de Zwollenaren het gevaarlijkst. Alexander Bannink vond Doedee op zijn weg. In de slotfase gooide FC Dordrecht alle schroom van zich af en probeerde het een nederlaag af te wenden. Cecilio Lopes wist Boer niet te verschalken en Santy Hulst mikte iets te hoog, waardoor de eerste nederlaag op eigen veld van dit seizoen een feit was.

Lees meer over:

voetbal FC Dordrecht
Deel dit bericht met je vrienden!