dinsdag 30 november 2021

Alles over Dordrecht

Politie waarschuwt voor babbeltruc

23 januari 2012 (door Liesanne)

DRECHTSTEDEN - De politie waarschuwt inwoners voor een babbeltruc waarbij vooral ouderen slachtoffer zijn geworden. Op 18 en 19 januari belde een onbekende man bij oudere mensen aan met het verhaal dat hij medicijnen bij de buren kwam aanleveren, maar dat deze niet thuis waren. Vervolgens vroeg de man of hij de medicijnen bij de slachtoffers mocht achterlaten en of zij zo’n 20 euro wilden betalen. Het bedrag zouden de slachtoffer dan later bij hun buren moeten terugvragen. Slachtoffers in Sliedrecht en Hendrik-Ido-Ambacht trapten erin en betaalden. Uiteindelijk bleek het verhaal nep: de buren wisten van niets en de slachtoffers waren hun geld kwijt. Zeker twee oudere mensen zijn slachtoffer geworden, maar het is niet uit te sluiten dat het er meer zijn geweest.

De politie raadt mensen altijd aan heel terughoudend te zijn bij het te woord staan van vreemden aan de deur en het verrichten van betalingen. Dat geldt ook voor mensen die zich op zich netjes gedragen en netjes gekleed zijn. Het is niet onbeleefd om om een legitimatie te vragen en bij twijfel níet op voorstellen in te gaan. Wie het niet vertrouwt, mag ook gerust de politie bellen.

 

 

Lees meer over:

babbeltruc betalingen
Deel dit bericht met je vrienden!