FC Dordrecht verliest van Sparta

23 januari 2012

DORDRECHT - FC Dordrecht heeft op vrijdag 20 januari de regioderby tegen Sparta met 2-0 verloren. Voor de ploeg van Sparta-trainer Michel Vonk maakten Mark Veldmate en Jeremy Bokila de treffers op het Kasteel.

In de eerste helft was de eerste mogelijkheid voor Sparta. FC Dordrecht-verdediger Johan Versluis haalde een inzet van Marten de Roon van de lijn. Aan de andere kant schoot Wilmer Kousemaker over het doel van doelman Nico Pellatz. Na dik een half uur kwam de thuisploeg op voorsprong. Mark Veldmate werkte de bal binnen, nadat een inzet van hem even daarvoor nog door Tom Beugelsdijk van de lijn werd gehaald.

Vlak voor rust kregen de bezoekers twee grote kansen. Wouter de Vogel faalde oog in oog met Pellatz en de doelman had ook een prachtig antwoord op een inzet van Versluis.

In de tweede helft kreeg Sparta de beste kansen. Bokila raakte de paal en Steef Nieuwendaal schoot voorlangs. De slotfase van het duel was niet goed, maar wel spannend. In blessuretijd besliste Bokila het duel vanaf elf meter, nadat Mark Veldmate een strafschop had versierd: 2-0.

Door de zege heeft Sparta nog maar één punt achterstand op FC Eindhoven, de nummer twee van de eerste divisie. FC Dordrecht is gezakt naar de zevende plaats.