woensdag 25 november 2020

Alles over Dordrecht

Burgemeester en fractievoorzitter brengen bezoek aan Dordrecht Zuid-Afrika

19 januari 2012 (door Liesanne)

DORDRECHT - Vrijdag, 20 januari, vliegen burgemeester A.A.M. Brok, fractievoorzitter Beter voor Dordt David Schalken-den Hartog en beleidsmedewerker internationale samenwerking Gea Davids naar Zuid-Afrika voor een werkbezoek van 8 dagen aan de partnerstad Dordrecht, onderdeel van de gemeente Emalahleni. Voor burgemeester Brok is het een eerste kennismakingsbezoek.

Druk programma 
In de loop van zaterdag komt het gezelschap in Dordrecht Zuid-Afrika aan. 
 
Op zondag bezoekt de delegatie een tweetal kerken en houdt Emalahleni een welkomstbijeenkomst waar Burgemeester Mw. Nomveliso Nyukwana burgemeester Brok hartelijk welkom zal heten. Verder zijn bij deze bijeenkomst het lokale bestuur en management van Emalahleni aanwezig en de executive board members (soort wethouders) van het district Chris Hani waar Emalahleni onder valt. 
 
Maandag houdt de gemeenteraad van Emalahleni een bijzondere zitting in het oude stadhuis van Dordrecht waar zowel de delegatie als enkele grote bedrijven en de kamer van koophandel aanwezig zullen zijn. In de middag geeft de in 2009 opgerichte Fieldband van Dordrecht een demonstratie. Deze fieldband is mede door bemiddeling van Hans Kloppert van Jubal Dordrecht en de stichting Dordrecht- Dordrecht opgericht. Als lid van deze band leren 250 jongeren uit het Dordtse township een instrument te bespelen maar krijgen ze ook les in sociale vaardigheden. De band wordt geleid door de Zuid-Afrikaanse Fieldband organisatie. 
 
Dinsdag bezoekt de delegatie een aantal nieuwe economische activiteiten zoals een kolenmijn en een sorghum (een grassoort) fabriek. De dag sluit af met een discussiebijeenkomst over het lokale economische beleid van de gemeente Emalahleni. 
 
De woensdag staat in het teken van het township van Dordrecht. Projecten die de stichting Dordrecht- Dordrecht daar uitvoert, zoals het moestuinen adoptieproject, worden bezocht en Emalahleni presenteert de gezamenlijke gemeentelijke activiteiten in het kader van de herstructurering van het township. Ook een ontmoeting met het Dordrecht Development forum staat op de agenda. In dit forum is het maatschappelijk middenveld van Dordrecht Zuid-Afrika vertegenwoordigd. 
 
Drukke dag voor David 
Donderdag bezoekt de delegatie enkele scholen zoals de Chris Hani Primary school en de Dordrecht Highschool. Deze scholen hebben contact met de Albatros en de Bavinckschool in het Nederlandse Dordrecht. David verzorgt een gastles over Nederland en Dordrecht en zal brieven van kinderen van de Bavinckschool overhandigen aan de Dordrecht Highschool. In de middag geeft hij op verzoek van de gemeenteraad van Emalahleni een workshop Publieke Participatie. Deze workshop is een vervolg op een workshop over de rol van een raadslid, die Peter Heijkoop van het CDA afgelopen november in deze gemeenteraad heeft gegeven. 
 
Op vrijdag vliegt de delegatie weer terug naar Nederland.

Lees meer over:

burgemeester stadhuis brok
Deel dit bericht met je vrienden!