zondag 28 november 2021

Alles over Dordrecht

Informatieavond over duurzame energietechnieken in Sterrenburg

16 januari 2012 (door Liesanne)

DORDRECHT - Op maandagavond 23 januari organiseert de werkgroep ‘Sterrenburg Duurzaam’ een informatieavond voor alle wijkbewoners in Sterrenburg. Het thema is: ‘Winst maken met je woning door toepassing van de nieuwste energietechnieken’.

Op deze avond kunnen bewoners van Sterrenburg zich laten informeren over de mogelijke investeringen en besparingen door nieuwe energietechnieken op bestaande woningen in Sterrenburg toe te passen. Het gaat hierbij om bijvoorbeeld zonneboilers, CV-warmtepompen, afzuiginstallaties, zonnepanelen. Ook de kosten en baten van HR++ beglazing, diverse isolatietechieken en windenergie komen aan de orde. Daarnaast worden de mogelijkheden voor subsidies en kostenbesparingen door gezamenlijke aanpak besproken.
 
De informatie zal gegeven worden door Theo de Rooij. Hij is milieuspecialist in duurzaam bouwen en medeoprichter van het platform duurzaamheid in Dordrecht. Hij spitst de informatie toe op de concrete situatie van de woningen in Sterrenburg.
‘Doordat nieuwe energietechnieken steeds vaker worden toegepast dalen de kosten en bovendien stijgen de baten door steeds hogere energiekosten. Daarom kan het juist in deze tijd van recessie verstandig zijn hierin te investeren’ aldus de werkgroep ‘Sterrenburg Duurzaam’.’Je spaart niet alleen het milieu, maar ook je portemonnee’.
 
De werkgroep ‘Sterrenburg Duurzaam’ is afgelopen najaar opgericht vanuit de Ontmoetingskerk en zoekt met alle bewoners die dat willen naar concrete, inspirerende en verbindende mogelijkheden om de wijk Sterrenburg nog groener en aantrekkelijker te maken. 
Tijdstip: 23 januari van 20.00 tot 22.00 uur
Plaats: Ontmoetingskerk, Slangenburg 3.
 
Deel dit bericht met je vrienden!