Verzet jong DZS duurt slechts een half uur

16 januari 2012 door Liesanne

DORDRECHT -  De Dordtse Eerste Divisieploeg Soccer For Life / DZS is de tweede seizoenshelft niet goed begonnen. In de wedstrijd van vrijdag in de Reeweghal tegen het hoger geklasseerde BE’79 uit Berkel-Enschot liep de formatie van Mohammed Belahcen tegen een 8-1 nederlaag aan. Halverwege de wedstrijd stond het nog 1-1.

In de eerste helft was een voorsprong voor Soccer For Life zelfs nog verdiend geweest. Onder leiding van een hardwerkende Jordany Martinus werd de Brabantse goal va BE’79 regelmatig onder vuur genomen, vooral vanuit de tweede lijn. Maar doelman Paul van der Wiel had een uitstekende avond en hield (vrijwel) alle ballen er op prima wijze uit.

Daarbij speelde BE’79 op een behoudende wijze, waarbij het vooral mikte op de counter. In de eerste helft kwam het zo ook op voorsprong. Scheidsrechter Van der Veerdonk zag een overtreding op Martinus over het hoofd, en Van Dusseldorp maakte aan de andere kant de openingstreffer. De thuisploeg kreeg vervolgens hulp bij de gelijkmaker. Door een slippertje in de verdediging kwam een pass van Henny Otto alsnog bij Sharog Susani terecht, die koeltjes afrondde.

In de tweede helft bleef de thuisploeg druk zetten op de tegenstander, maar een paar minuten na rust kwam het breekpunt in de wedstrijd. Bij een aanval over de rechterkant liet een van de SFL-verdedigers Jasper Buster compleet uit zijn rug weglopen; 2-1.

Tot overmaat van ramp moest coach Belahcen noodgedwongen twee spelers naar de kant halen; Zouhair Elyaakoubi omdat hij toch te ziek was om door te gaan en Sharog Susani vanwege een blessure. ,,Tja en dan moet je het met nóg jongere spelers gaan doen’’, zegt Belahcen. Soccer For Life eindigde de wedstrijd met A-jeugdspelers als Adil Elyaakoubi (het jongere broertje van Zouhair Elyaakoubi) en Azdine Touhouss op het veld. De spelers werkten hard, maar waren niet opgewassen tegen het countergeweld uit Brabant.

Met speels gemak liep BE’79 in de laatste tien minuten uit naar een hele ruime overwinning. ,,Het eerste deel van de wedstrijd konden we het nog aan door druk te zetten’’, was de conclusie van Belahcen. ,,Nu kwamen ze vanuit de counter, maar als we hen het spel echt laten maken, dan wordt je helemaal zoekgespeeld. Nu gebeurde dat in de tweede helft alsnog, maar met al die uitvallers was er domweg niet tegenop te voetballen’’.

Soccer For Life / DZS – BE’79: 1 – 8 (1-1)
Scoreverloop:  7’ 0-1 – L. van Dusseldorp (G. de Graaf), 10’ 1-1 – Sharog Susani (Henny Otto), 27’ 1-2 – J. Buster (P Adams), 34’ 1-3 – I. Comptens (T. Snels), 40’ 1-4 – I. Comptens (-), 44’ 1-5 – I. Comptens (M. Majstorovic), 45’ 1-6 – M. Majstorovic (G. de Graaf), 56’ 1-7 – M. Majstorovoc (I. Comptens), 48’ L. van Dusseldorp (M. Majstorovic)
Opstelling SFL: Van der Werp; Touhouss, Boualou, Z. Elyaakoubi, Tanachi, Susani, Martinus, Otto, A. Elyaakoubi, Van der Kruijk
Opstelling BE’79: Van der Wiel; De Graaf, Adams, Van Dusseldorp, Buster, Comptens, Majstorovic, Snels

Bijzonderheden: Scheidsrechter Van der Veerdonk – herkenbaar aan zijn neon-gele schoenen – hield de kaarten op zak. Bij Soccer For Life was Junior Calmera afwezig vanwege een blessure