zondag 20 juni 2021

Alles over Dordrecht

Podiumplaats voor kunstrijdster Charlotte Bijkerk

9 januari 2012

DORDRECHT - Op De Uithof in Den Haag werd zaterdag 7 januari de 1e selectiewedstrijd voor de KNSB-cup gereden voor rijd(st)ers boven de 12 jaar.
Door rijdsters van Kunstrijvereniging De Drechtsteden uit Dordrecht werd deelgenomen in de categorie Proms B en Novice B.

 De 15-jarige Barendrechtse kunstrijdster Charlotte Bijkerk kwam voor haar vereniging uit in de categorie Novice B. Op zeer eigentijdse muziek reed Charlotte haar vlotte kür. De dubbele sprongen werden door Charlotte zeer hoog en goed uitgevoerd en ook haar pirouettes en passenserie haalden een hoog level. Zij behaalde met deze gereden kür dan ook een welverdiende 3e plaats.
Charlotte traint al vanaf haar 6e jaar bij Kunstrijvereniging De Drechtsteden waarvan haar trainster, Astrid Winkelman, de hoofdcoach is. Om school en haar sport optimaal te kunnen combineren volgt Charlotte haar lessen op de Rotterdamse LOOT-school, Thorbecke Rotterdam. 
 
In de categorie Proms B met maar liefst 42 deelneemsters  luidde de uitslag 
9e Joanne Stam uit Oud-Alblas, 10e Romy Kaptein uit Dordrecht, 11e Linda Strikker uit Dordrecht, 27e Rosan van der Velde uit Gorinchem, 29e Eveline Fluitman uit Oud Beijerland, 38e Tamara van der Sel uit Dordrecht en 40e Nicole Verhoeven uit Puttershoek.
Deze dames maken deel uit van de recreatieve wedstrijdgroep binnen Kunstrijvereniging de Drechtsteden en trainen twee maal per week op de kunstrijsbaan in Dordrecht bij trainsters Marieke Kruithof uit Maasdam, Astrid Winkelman en Nicole Goossens.
 
Op 5 februari a.s. zullen deze DDD rijdsters deelnemen aan de 2e kwalificatiewedstrijd voor de KNSB-cup, boven de 12 jaar. Deze wedstrijd vindt plaats op De Vechtsebanen in Utrecht. 
De beste 12 rijd(st)ers uit iedere categorie zullen op 18 februari a.s. de finale KNSB-cup rijden op de Thialf ijsbaan in Heerenveen.
 
Wil je ook goed leren schaatsen? Kijk dan op www.ddd-kunstrijden.nl
 
Deel dit bericht met je vrienden!