donderdag 2 december 2021

Alles over Dordrecht

Beter Voor Dordt-raadsleden bezoeken Onderwijsmuseum

3 januari 2012

DORDRECHT - Het Nationaal Onderwijsmuseum, nu nog gevestigd in Rotterdam, moet verhuizen. Na een grondige zoektocht langs uiteenlopende locaties heeft het museum de wens uitgesproken zich te mogen vestigen in gebouw De Holland te Dordrecht.

De gemeente Dordrecht en het Nationaal Onderwijsmuseum gaan op korte termijn verder in gesprek om hun overeengekomen intenties uit te werken. Dat zal resulteren in een voorstel van burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad waarin onder meer kosten en huisvesting aan de orde komen.

Een museum verhuizen is geen sinecure, dat vergt een grondige voorbereiding.
Natuurlijk wil ook de fractie van Beter Voor Dordt zich goed voorbereiden op het komende voorstel en weten wat het Onderwijsmuseum en Dordrecht voor elkaar kunnen betekenen. Daarom brachten vandaag twee leden van de fractie van Beter Voor Dordt een bezoek aan dit museum.

Tijdens een informeel gesprek met museumdirecteur Tijs van Ruiten kwamen de toekomst van het museum en de keuze voor de Holland aan de orde. De fractie van Beter voor Dordt ziet graag dat het gebouw stijlvol wordt gerestaureerd en een functie krijgt waarmee het voor publiek toegankelijk is.  Vele Dordtenaren maken zich al langere tijd zorgen om de toekomst van dit geliefde monument.
 

Lees meer over:

verhuizen onderwijsmuseum
Deel dit bericht met je vrienden!