maandag 2 augustus 2021

Alles over Dordrecht

Rotterdam over verlies onderwijsmuseum: ,,Gelukkig ligt Dordrecht om de hoek."

28 december 2011

DORDRECHT /ROTTERDAM - In de gemeente Rotterdam wordt met gemengde gevoelens gekeken naar de verhuizing in 2012 van het nationaal onderwijs museum naar Dordrecht. Bij station NS Blaak hangen nog bordjes.

Het museum is nu nog gevestigd aan de Nieuwemarkt in Rotterdam. Na een landelijke zoektocht van het museum heeft de directie gekozen voor Dordrecht. Het college van b. en w. heeft de volgende mededeling vanuit Rotterdam gedaan:

,,Een gemis voor Rotterdam,’’ oordeelt wethouder Hugo de Jonge (Jeugd, Onderwijs en Gezin), ,,We hebben met het museum meegedacht over alternatieve locaties in de stad.’’ Rotterdam stelde voor het Nationaal Onderwijsmuseum een bidboek op met in totaal vijf locaties, waaronder de oude HBS aan de ‘s Gravendijkwal. ,,Jammer dat uiteindelijk is gekozen voor Dordrecht.’’

Het Nationaal Onderwijsmuseum maakt rond de zomer van 2012 plaats voor de University College van de Erasmus Universiteit. De komst van de University College versterkt de aanwezigheid van de universiteit in de stad.

De gemeente Dordrecht en het Nati ,,We hadden het museum graag behouden voor Rotterdam,’’ zegt De Jonge. ,,Gelukkig ligt de stad om de hoek en kunnen we het museum gewoon blijven bezoeken.’’

Lees meer over:

dordrecht rotterdam
Deel dit bericht met je vrienden!