vrijdag 18 september 2020

Alles over Dordrecht

Martien van der Kraan nieuwe gemeentesecretaris voor Dordrecht

22 december 2011

DORDRECHT - De gemeente Dordrecht is verheugd haar nieuwe gemeentesecretaris voor te mogen stellen. De heer Martien van der Kraan zal half maart 2012 beginnen.

De nieuwe secretaris is op dit moment werkzaam als waarnemend secretaris bij de Provincie Zuid-Holland en waarnemend directeur van de directie Leefomgeving en Bestuur. De heer Van der Kraan heeft een lange provinciale carrière achter de rug. In zijn geboorteplaats Nootdorp is hij enkele periodes raadslid geweest; tevens is hij er vijf jaar wethouder geweest.

De heer Van der Kraan is tijdens de gesprekken opgevallen door zijn warme belangstelling voor Dordrecht en de Drechtsteden. Hij denkt en handelt vanuit de inhoud met respect voor (bestaande) structuren.
De heer Van der Kraan kan bogen op een breed draagvlak vanuit de verschillende sollicitatiecommissies. In de gesprekken hebben de deelnemers mogen ervaren dat de nieuwe secretaris een enorm netwerk meeneemt, een groot verbinder is en een grote betrokkenheid bij de publieke zaak heeft. De gemeente is blij dat ze in een redelijk kort tijdsbestek deze goede kandidaat hebben kunnen selecteren.

De heer Van der Kraan: “Ik heb er ongelooflijk veel zin in om aan de slag te gaan. Er waait een nieuwe, frisse wind in Dordrecht. Zowel op bestuurlijk niveau als ambtelijk worden er nieuwe verbindingen gemaakt: de stad aan het water wordt meer en meer regio aan het water. Er is een marsroute uitgezet om samen de regio beter te maken voor bedrijven, inwoners en organisaties. Ik ga als eindverantwoordelijke van de directieraad invulling geven aan de verbinding met de Drechtsteden.”

De huidige secretaris, de heer J.H. de Baas zal per 1 januari 2012 de gemeente Dordrecht verlaten. Hij zal dan een nieuwe functie bij de Drechtsteden gaan vervullen. Zijn werkzaamheden worden tot half maart 2012 waargenomen door de heer K.J. van Hengel, lid van de directieraad Dordrecht.
 

Deel dit bericht met je vrienden!