woensdag 23 september 2020

Alles over Dordrecht

Sterke groei Chris-chatgesprekken

20 december 2011

DORDRECHT - Afgelopen maand heeft voor het eerst sinds het bestaan van Stichting Chris de chat de telefoonlijn qua aantal gesprekken overtroffen. Chris meldde al eerder een opvallende stijging van het aantal contacten met kinderen en jongeren.

Chris zet zich al ruim twintig jaar in voor kinderen en jongeren in nood. Al sinds 1990 heeft Chris een telefonische hulplijn voor kinderen en in 2008 is Chris gestart met haar chat. Vanaf januari 2012 zijn de openingstijden van de chat verruimd en is de chat dagelijks bereikbaar van 15.00 tot 22.00 uur. De groei van het aantal chatgesprekken gaat gepaard met een verdere professionalisering van Chris.

Wietske Noordzij, coördinator van Chris, vertelt enthousiast over de Chris-chat: ''Met de chat sluiten we beter aan bij de belevingswereld van kinderen en jongeren. Zij zijn immers een groot deel van de dag online.''

Chris biedt pastoraat, advies en preventie door middel van een (gratis) telefonische hulplijn (0800 - 63 123 00), e-mail (help@chris.nl), de Chris Chat en voorlichtingen. Behalve kinderen en jongeren kunnen ook volwassenen, scholen en kerken bij Chris terecht voor vragen, advies en voorlichtingen over verschillende thema's.

Meer informatie: www.chris.nl

Lees meer over:

jeugd zorg kinderen telefoon Chris chat
Deel dit bericht met je vrienden!