zondag 24 oktober 2021

Alles over Dordrecht

Gratis warme chocolademelk bij Korenmaat-uitvoering in Dordrecht

15 december 2011

DORDRECHT – Het mannenkoor de Korenmaat trok circa honderd mensen bij het eerste openlucht kerstseizoen op het land van voorzitter Freek Ton aan de Dubbeldamseweg zuid.

Een ieder werd hartelijk ontvangen met warme chocolademelk. Het was gezellig en er werd nog wat vuur opgestookt om alvast voor het licht te zorgen.
Kwart voor negen regende het nog een beetje donderdagavond, maar toen het mannenkoor zingend op kwam als een rij monniken was het droog en zeven graden boven nul.

Voorzitter Ton doet graag aan samenlevingsopbouw. Mensen uit de buurt en mensen van de thuisbasis van het koor, de Wilhelminakerk, waren naar de uitvoering gekomen. Vanzelfsprekend ontbraken niet de bekende kerstliederen. Ook liepen schapen over het gras, geheel in de kerststijl. Terwijl het ere zij God klonk, werd er in de binnenstad van Dordrecht hard gewerkt aan de verdere opbouw van de kerstmarkt. De ijsbaan werd al om acht uur vooral door het jonge volkje in bezit genomen op het Scheffersplein, terwijl de betrokkenen bij de markt nog even in alle rust in de feesttent konden bijpraten.

De Hoop biedt vrijdagavond een passende samenzang in kerstsfeer, maar de kerstpraise is op voorhand naar binnen verplaatst in verband met de weersverwachting. Om half acht begint de samenzang in het dorp de Hoop aan de provinciale weg in het media centrum.

Sterrenburg heeft om 18 uur de zevende lichtjestocht vanaf de Ontmoetingskerk aan de Slangenburg.


 

Lees meer over:

de hoop kerstmarkt freek ton
Deel dit bericht met je vrienden!