woensdag 23 september 2020

Alles over Dordrecht

Eerste uitzege voor FC Dordrecht

10 december 2011 (door Hans Huisman)

DORDRECHT - FC Dordrecht heeft eindelijk de eerste uitoverwinning van het seizoen geboekt. De ploeg van trainer Theo Bos won op vrijdag 9 december met 2-3 bij AGOVV Apeldoorn. Mawouna Amevor, die nog nooit had gescoord in competitieverband, scoorde twee keer. Shayron Curiel maakte de winnende.

In de matige eerste helft kwamen de bezoekers vroeg op voorsprong. Amevor tikte van dichtbij binnen. De Dordtenaren bleven na de openingstreffer de bovenliggende partij, maar overtuigen konden de gasten niet. Santy Hulst was het dichtst bij een doelpunt, maar hij miste. "Vanuit het niets" kwam de thuisploeg vervolgens op gelijke hoogte door een treffer van Dennis Krohne: 1-1.

Na rust nam FC Dordrecht vanaf de aftrap een hernieuwde voorsprong. Opnieuw was het Amevor die trefzeker was: 1-2. AGOVV leek nauwelijks aangeslagen door dat doelpunt, want het nam vervolgens brutaal het initiatief. Dik een kwartier voor tijd maakte Renee Troost gelijk: 2-2. Kort na de gelijkmaker miste Kevin Tano aan de andere kant een enorme mogelijkheid. In de slotfase golfde het spel op en neer, maar schonk Curiel de Dordtenaren alsnog de eerste uitzege van het seizoen: 2-3.

FC Dordrecht staat negende in de eerste divisie met 24 punten uit 16 duels.

Lees meer over:

voetbal FC Dordrecht
Deel dit bericht met je vrienden!